Atletisme

Pol Retamal aconsegueix un doble rècord d'Espanya júnior

Els atletes del Club Atletisme Velocistes Penedès. Eix

Els dies 28 i 29 de juny es va celebrar a l'estadi Joan Serrahima de Barcelona el Campionat de Catalunya Absolut, on el Club Atletisme Velocistes Penedès tenia una molt bona representació.

Un espectacular Pol Retamal, atleta del F.C.Barcelona i monitor dels Velocistes Penedès, aconseguia un doble rècord d'Espanya júnior (semifinals i final) per guanyar el Campionat de Catalunya absolut, amb una gran solvència.

Gran rendiment del Pol, que ja supera els seus problemes als isquios, i per fi comença a gaudir competint. Només un dia poc apte per córrer, pel fort vent canviant, i la pluja que va caure, així com dues dolentes sortides, van evitar que trenques la barrera dels 21 segons.

A la semifinal rebaixava el rècord fins als 21''03, per rebaixar-lo poc després fins als 21''00, colocant-se de moment al 4t lloc europeu de la categoria (recordem que és actual bronze europeu). En Pol, actualment és l'atleta més prometedor a nivell estatal en les proves de velocitat, la seva trajectòria ascendent no té límits.

A part del Pol, el club penedesencs tenia fins a sis atletes al campionat. Obria foc Miquel Compte als 110mt, i en una bona semi es feia amb el passi a la final, on acabaria en una boníssima 6a posició absoluta, igualant el seu rècord comarcal de 15''59, tot i ensopegar i desequilibrar-se amb dues tanques.

Saumell es feia amb una bona 12a posició, en una mala cursa, amb una marca de 15''30, prop del seu rècord comarcal, que de ben segur millorarà als campionats d'Espanya del proper cap de setmana. Xènia Benach aconsegueix una bona 7a plaça a la llargada, si bé molt lluny de la seva millor versió. Gran temporada per a ella. Gemma Font, que arribava en un moment espectacular de forma, no va trobar la seva millor versió, degut a problemes físics, i es queda a ben poc d'entrar a la final dels 200mll. Regina Valls, finalment no va competir als 100mll. després de decidir descansar de cara al Campionat d'Espanya promesa a Torrent d'aquest cap de setmana.