El joc ha finalitzat.
Moltes gràcies a les persones que heu participat i, moltes felicitats als guanyadors del joc i als premiats als sortejos setmanals.

Rànquing definitiu del joc

Consulta tots els premiats

Connecta't amb el teu compte de facebook per consultar les teves respostes

Preguntes i respostes dels dies anteriors

  • Pregunta 58

    Quin tipus de verdura és aquesta de la imatge?

    • 1. Coliflor
    • 3. Bimi
    • 2. Romanesco
    • 4. Kale

    Pregunta pratocinada per

    Fruites i Verdures Carmela

  • Pregunta 57

    La Ratafia és un licor, hereu de la tradició d'elaboració de begudes espirituoses d'herbes. Quin d'aquests ingredients és habitual en la seva elaboració?

    • 1. Nous verdes
    • 3. Pipes salades
    • 2. Avellanes torrades
    • 4. Albercocs secs

    Pregunta pratocinada per

    Formatgería el Chalet

  • Pregunta 56

    La façana principal del Mercat del Centre, que dóna al carrer Francesc Macià, llueix tres grans vidrieres formades per petits mòduls de vidre rectangulars. En total, quants vidres hi ha?

    • 1. 240
    • 3. 480
    • 2. 330
    • 4. 520

    Pregunta pratocinada per

    Pa i pastisseria Francesa, degustació

  • Pregunta 55

    Els currutacos són unes galetes tradicionals del Diumenge de Rams molt típiques de les comarques del Garraf i Penedès. Però també d'altres dues comarques catalanes, saps quines?

    • 1. Bages i Osona
    • 3. Maresme i Vallès Oriental
    • 2. Osona i Maresme
    • 4. Vallès Occidental i Bages

    Pregunta pratocinada per

    Xarcuteria Margarida

  • Pregunta 54

    Quina és la temporada de la tòfona negra?

    • 1. De gener a març
    • 3. D'octubre a febrer
    • 2. De novembre a març
    • 4. De febrer a maig

    Pregunta pratocinada per

    Xarcuteria la Garriga

  • Pregunta 53

    Quins elements de la festa major hi ha representats al cartell de la de la parada de verdures i fruites Sínia Cendra, al Mercat del Centre?

    • 1. Les mulasses
    • 3. Els gegants
    • 2. La Carpa i el Porró
    • 4. Els diables

    Pregunta pratocinada per

    Xarcuteria J. Llovet

  • Pregunta 52

    De quin color són les canalitzacions de la climatització que passen pel sostre del Mercat del Centre?

    • 1. Blau
    • 3. Verd
    • 2. Gris
    • 4. Blanc

    Pregunta pratocinada per

    Xarcuteria Eva

  • Pregunta 51

    Quins d'aquests aliments és un rizoma?

    • 1. El gingebre
    • 3. La patata
    • 2. El cacauet
    • 4. La xufa

    Pregunta pratocinada per

    Xarcuteria Anna

  • Pregunta 50

    Aquesta imatge forma part de l'exposició pel 75 aniversari del Mercat del Centre. Saps quan es va fer aquesta fotografia a la carnisseria Gargallo?

    • 1. Nadal 1966
    • 3. Nadal 1975
    • 2. Nadal 1955
    • 4. Nadal 1948

    Pregunta pratocinada per

    Verdures i Fruites Sinia Cendra

  • Pregunta 49

    L' escamarlà és un crustaci molt apreciat a Catalunya des de mitjans del segle passat. Quina és la seva temporada òptima al nostre litoral?

    • 1. De gener a març
    • 3. De juliol a setembre
    • 2. D'abril a juny
    • 4. D'octubre a desembre

    Pregunta pratocinada per

    Verdures Carreras

  • Pregunta 48

    Quin any es va fundar la cansaladeria Cal Terès, del Mercat del Centre?

    • 1. 1933
    • 3. 1964
    • 2. 1943
    • 4. 1929

    Pregunta pratocinada per

    Premsa i loteria Jordi

  • Pregunta 47

    Aquest és un dels aliments que trobareu a les parades dels mercats municipals. Saps què és?

    • 1. Persimon
    • 3. Pruna
    • 2. Tomàquet
    • 4. Kumquat

    Pregunta pratocinada per

    Aviram J. Sans

  • Pregunta 46

    Quins d'aquests cereals sí que poden consumir les persones celíaques?

    • 1. Blat
    • 3. Mill
    • 2. Ordi
    • 4. Kamut

    Pregunta pratocinada per

    Polleria Ribé

  • Pregunta 45

    Què és el Piumoc?

    • 1. Una fruita tropical
    • 3. Un embotit
    • 2. Una part del porc
    • 4. Un peix

    Pregunta pratocinada per

    Polleria Mari

  • Pregunta 44

    Quin d'aquests ingredients no trobaràs al Postre de Músic?

    • 1. Panses
    • 3. Nous
    • 2. Mató
    • 4. Avellanes

    Pregunta pratocinada per

    Polleria Dolores

  • Pregunta 43

    Aquest ram no és només per a decorar, sinó que també és aromàtic i té propietats medicinals. Què és?

    • 1. Romaní
    • 3. Farigola
    • 2. Marialluïsa
    • 4. Melissa

    Pregunta pratocinada per

    Pollastres Maspons

  • Pregunta 42

    Què representen els dos arcs que trobem al costat de l'escut de Vilanova i la Geltrú, al terra del Mercat del Centre?

    • 1. L'orientació nord/sud geogràfica
    • 3. No volen dir res
    • 2. L'orientació nord/sud magnètica
    • 4. La representació simbòlica d'antics punts de venda de peix

    Pregunta pratocinada per

    Pollastres Germans Bayarri

  • Pregunta 41

    Quines fruites hi ha representades al cartell de la parada Fruites Carmela del Mercat del Centre?

    • 1. Pinya i maduixa
    • 3. Síndria i meló
    • 2. Plàtan i maduixa
    • 4. Meló i taronja

    Pregunta pratocinada per

    Pesca Salada RM

  • Pregunta 40

    Aquest és un dels exemplars que trobem a les peixateries dels mercats municipals. Com es diu?

    • 1. Gamba de Vilanova
    • 3. Gambot de Palamós
    • 2. Carabinero de Huelva
    • 4. Llagostí japonès

    Pregunta pratocinada per

    Carns Rosell

  • Pregunta 39

    De quin any i d'on parla la referència escrita més antiga, que es coneix, sobre el Xató?

    • 1. 1896 Sitges
    • 3. 1906 Vilafranca del Penedès
    • 2. 1850 Vilanova i la Geltrú
    • 4. 1920 El Vendrell

    Pregunta pratocinada per

    Peixos Montserrat

  • Pregunta 38

    Aquest és un dels exemplars que trobem a les peixateries dels mercats municipals. Com es diu?

    • 1. Moll de roca o salmonete
    • 3. Escòrpora o cabriela
    • 2. Truita de riu
    • 4. Bestenaga o pinto

    Pregunta pratocinada per

    Peixos Encarna

  • Pregunta 37

    Si aneu al mercat i veieu aquests productes, quin diríeu que no és típic de la teva ciutat?

    • 1. Espigalls verd fosc
    • 3. Llamàntol blau fosc gairebé negre
    • 2. Pebrot gris marengo
    • 4. Cargol punxenc beix groguenc

    Pregunta pratocinada per

    Peixos Dolors

  • Pregunta 36

    Quin animal apareix representat al cartell de fusta que presideix la parada de Germans Bayarri al Mercat del Centre?

    • 1. Un ànec
    • 3. Un porc
    • 2. Un gall
    • 4. Un xai

    Pregunta pratocinada per

    Peixos Boquera

  • Pregunta 35

    A la nostra comarca són típiques algunes verdures i productes de l’horta. D’aquestes, quina no ho és?

    • 1. Escarola perruqueta
    • 3. Tomàquet montserrat
    • 2. Espigalls
    • 4. Brotons

    Pregunta pratocinada per

    Panaderia Montserratina

  • Pregunta 34

    Quin any es va fundar la xarcuteria i cansaladeria Santacana, del Mercat del Centre?

    • 1. 1905
    • 3. 1940
    • 2. 1925
    • 4. 1955

    Pregunta pratocinada per

    Pa Les Roquetes

  • Pregunta 33

    Aquesta imatge forma part de l'exposició fotogràfica que es pot veure al Mercat del Centre. Quan es va fer la foto d'aquesta carnisseria?

    • 1. Nadal de 1952
    • 3. Nadal de 1968
    • 2. Estiu de 1976
    • 4. Nadal de 1948

    Pregunta pratocinada per

    Muñido & Garrido Llegums Cuits

  • Pregunta 32

    Popets amb patates i allioli és una de les receptes més senzilles de cuinar. En la seva elaboració el sofregit no porta mai:

    • 1. Pebrot verd
    • 3. Ceba
    • 2. Pebrot vermell
    • 4. Aquest plat no porta sofregit

    Pregunta pratocinada per

    Mar Blava

  • Pregunta 31

    La propietària del Bar del Mercat és coneguda popularment com a Mimi, però quin és el seu nom real?

    • 1. Germina
    • 3. Mireia
    • 2. Míriam
    • 4. Maria del Carme

    Pregunta pratocinada per

    Llegums cuits i Precuinats Jané

  • Pregunta 30

    La nostra comarca, tot i no ser al rovell de l’ou de la zona calçotaire, es fan bons calçots, ceballots que diem per aquí. La tradició diu que la temporada de ceballots arriba fins…

    • 1. Sant Antoni, el del porquet
    • 3. Dimecres de Cendra
    • 2. Diumenge de Rams
    • 4. Sant Josep

    Pregunta pratocinada per

    Herbolari NYS

  • Pregunta 29

    El Cap-i-pota és un dels plats tradicionals dels esmorzars de forquilla. El seu nom li dóna el fet que abans era el cap i el peu bullit i desossat de:

    • 1. Xai
    • 3. Vedella
    • 2. Cabrit
    • 4. Ànec

    Pregunta pratocinada per

    Frutes i Verdures Sandra

  • Pregunta 28

    Qui va ser el primer ambaixador de la Ruta del Xató, la temporada 1998-99?

    • 1. Ferran Adrià
    • 3. Carme Ruscalleda
    • 2. Martin Berasategui
    • 4. Pere Tàpias

    Pregunta pratocinada per

    Fruites i Verdures Sinia Sant Gervasi

  • Pregunta 27

    Pel que fa al vi, quantes denominacions d'origen hi ha a Catalunya?

    • 1. 11
    • 3. 13
    • 2. 12
    • 4. 14

    Pregunta pratocinada per

    Fruites i Verdures Sinia Batadet

  • Pregunta 26

    Aquest aliment es troba en una de les parades dels mercats municipals. Saps què és?

    • 1. Tomàquets xerri
    • 3. Rovells d'ou de gallina
    • 2. Prunes
    • 4. Fresa o caviar de salmó

    Pregunta pratocinada per

    Fruites i verdures Montse i Lluís

  • Pregunta 25

    Les guixes són una menja tradicional que va desapareixent dels nostres àpats. Al mercat normalment les trobarem per encàrrec a:

    • 1. Les parades de fruites i verdures
    • 3. A les parades de llegum, cuites
    • 2. A les cansaladeries, fresques i curades en sal
    • 4. A les botigues de joguines, per jugar al quinto

    Pregunta pratocinada per

    Fruites i Verdures Loli

  • Pregunta 24

    Quin aliment has posat en aigua per obtenir aquesta original planta trepadora?

    • 1. Meló
    • 3. Pèsol
    • 2. Cigró
    • 4. Moniato

    Pregunta pratocinada per

    Fruites i Verdures Carbonell Alentorn

  • Pregunta 23

    Als mercats municipals de la ciutat trobareu conills d’ulls negres. La seva característica principal és:

    • 1. La seva alimentació, amb cereals i herbes aromàtiques
    • 3. La seva procedència, de l’Àfrica subsahariana
    • 2. El seu pèl, de color negre
    • 4. Que són cecs

    Pregunta pratocinada per

    Fruites Ca la Marga

  • Pregunta 22

    Quin és l'ingredient principal de la salsa Duxelles?

    • 1. Patates
    • 3. Olives
    • 2. Xampinyos
    • 4. Ous

    Pregunta pratocinada per

    Fruiteria Pujadas j. Ortuño

  • Pregunta 21

    Aquesta és una de les verdures més habituals als mercats, però com és coneguda popularment al nostre territori?

    • 1. Brot
    • 3. Canana
    • 2. Tamarindo
    • 4. Fesolet

    Pregunta pratocinada per

    Pasta Fresca Fresquito

  • Pregunta 20

    Què és un vi ancestral?

    • 1. Vi amb varietats antigues
    • 3. Vi escumós amb varietats autòctones
    • 2. Vi escumós que fa les dues fermentacions a l'ampolla
    • 4. un vi tranquil

    Pregunta pratocinada per

    Peixos Victoria

  • Pregunta 19

    Una de les diferències en la manera d’elaborar els fideus rossejats i la fideuà és en aquesta darrera preparació:

    • 1. No fregim prèviament els fideus
    • 3. No hi aportem una picada
    • 2. No fem sofregit
    • 4. No afegim brou de peix

    Pregunta pratocinada per

    Congelats Cadí

  • Pregunta 18

    Com es diu actualment la plaça on es va fer el primer mercat a Vilanova de Cubelles, amb el privilegi concedit pel rei Pere III?

    • 1. Carrer de Sant Pere
    • 3. Plaça Lledoners
    • 2. Plaça de les Cols
    • 4. Plaça del Pou

    Pregunta pratocinada per

    Charcurteria La Catalana

  • Pregunta 17

    Aquesta verdura la pots trobar als mercats municipals. Saps com es diu?

    • 1. Kale
    • 3. Escarola
    • 2. Brotó
    • 4. Bimi

    Pregunta pratocinada per

    Carnisseria Ramos

  • Pregunta 16

    A l’allipebre, tal i com el cuinem al nord de la costa més a munt del Delta de l’Ebre, un d’aquests elements no és habitual:

    • 1. Mongetes cuites
    • 3. Picada d’alls, nyora i ametlles
    • 2. Patates esqueixades
    • 4. Cigrons cuits

    Pregunta pratocinada per

    Carnisseria Mustang

  • Pregunta 15

    Els cargols de punxa de Vilanova els podem menjar...

    • 1. Als mesos d'hivern
    • 3. durant tot l'any
    • 2. Als mesos d'estiu
    • 4. Durant la tardor i l'hivern

    Pregunta pratocinada per

    Carnisseria Martorell

  • Pregunta 14

    L’escabetx és una tècnica de conservació dels aliments. A la seva preparació hi ha un d’aquests elements que és imprescindible:

    • 1. Vinagre
    • 3. Farina de galeta
    • 2. Vi blanc o negre
    • 4. Fideus

    Pregunta pratocinada per

    Carnisseria Germans Gargallo

  • Pregunta 13

    De quin color són les parets del passadís d'accés al Mercat de Mar?

    • 1. Blanc
    • 3. Groc
    • 2. Blau
    • 4. Gris

    Pregunta pratocinada per

    Carnisseria Gallego

  • Pregunta 12

    Saps en quin equipament municipal es troba aquest escut de Vilanova i la Geltrú?

    • 1. Als dos mercats municipals
    • 3. Al Mercat de Mar
    • 2. Al Mercat del Centre
    • 4. A la Peixateria Vella

    Pregunta pratocinada per

    Carnisseria Fèlix

  • Pregunta 11

    Què és un mostassaf?

    • 1. El vegetal d'on ve la mostassa
    • 3. L'encarregat del correcte funcionament del mercat
    • 2. Un permís per a venedors ambulants
    • 4. Un èczema a la pell fruit de l'ús diari de les tisores

    Pregunta pratocinada per

    Carnisseria Carme Sans

  • Pregunta 10

    Quin any es va donar privilegi per fer mercat, per primera vegada, a Vilanova de Cubelles?

    • 1. 1358
    • 3. 1516
    • 2. 1472
    • 4. 1771

    Pregunta pratocinada per

    Cansaladeria i Xarcuteria Martínez

  • Pregunta 9

    La malvasia de Sitges és...

    • 1. una varietat de raïm
    • 3. un vi dolç
    • 2. un vi ranci
    • 4. un escumós

    Pregunta pratocinada per

    Carnisseria Aurora

  • Pregunta 8

    L’allcremat és un ranxo de peix típicament vilanoví. Per a la seva elaboració, ens cal un bon sofregit d’alls molt torrats i tomàquet, un peix de carn dura i ....

    • 1. Patates fregides
    • 3. Patates esqueixades
    • 2. Faves i pèsols
    • 4. Fesolets

    Pregunta pratocinada per

    Cansaladeria i Xarcuteria Santacana

  • Pregunta 7

    A Vilanova i la Geltrú és típica la sopa blanca, normalment feta amb orada (si pot ser, salvatge), molla de pa i ....

    • 1. Fideus de cabell d’àngel
    • 3. Allioli negat
    • 2. Xocolata blanca
    • 4. Patates esqueixades i polpa de nyora

    Pregunta pratocinada per

    Cal Jordi Terés - Cansaladeria - Xarcuteria

  • Pregunta 6

    Aquest és un dels exemplars que trobem a les peixateries dels mercats municipals. Com es diu?

    • 1. Salmó
    • 3. Llúcera o maire
    • 2. Lluerna o rubio
    • 4. Gutxo brut

    Pregunta pratocinada per

    Bar Plaça Vilanova

  • Pregunta 5

    Quina és la diferència entre els brotons i els espigalls?

    • 1. No n'hi ha cap, són el mateix
    • 3. Els brotons són més florits i els espigalls tenen molta fulla, però són la mateixa varietat de col
    • 2. Els brotons tenen molta fulla i els espigalls són més florits, però són la mateixa varietat de col
    • 4. Els brotons tenen molta fulla i els espigalls són més florits, però no són de la mateixa varietat de col

    Pregunta pratocinada per

    Bacallaneria Toni

  • Pregunta 4

    Quantes paneres sorteja el Mercat de Mar per Nadal?

    • 1. Tres
    • 3. Set
    • 2. Cinc
    • 4. Deu

    Pregunta pratocinada per

    Bacallaneria Islandia

  • Pregunta 3

    L’arròs negre és una de les preparacions més senzilles de cuinar-se. El seu color li dóna:

    • 1. Torrar l’arròs fins que es torna gairebé negre
    • 3. La ceba molt confitada, fins que es torna gairebé negre
    • 2. La varietat d’arròs “Black”, típic de l’Àfrica subsahariana
    • 4. Una picada d’all negre

    Pregunta pratocinada per

    Aviram el Gall Marc Maspons

  • Pregunta 2

    Quina és la temporada del moll de roca?

    • 1. Tot l'any
    • 3. La segona meitat de l'any
    • 2. La primera meitat de l'any
    • 4. De juny a setembre

    Pregunta pratocinada per

    Aviram Ca la Montse

  • Pregunta 1

    A les parades d’aviram dels mercats municipals trobareu “picantons”. Què són?

    • 1. Els mascles de les guatlles
    • 3. Galls d’indi nans
    • 2. Pollastres joves
    • 4. Codornius farcides de pebre picant

    Pregunta pratocinada per

    Aviram Anna

Registra't

Cal registrar-se a la web del joc abans de començar a jugar.

Com Funciona

Cal registrar-se a la web del joc abans de començar a jugar. El registre només es pot fer amb un compte de facebook.

Bases del Joc

Poden participar al Joc totes les persones majors de 12 anys que compleixin els requisits que figuren en aquestes bases.