Campus Universitari de la Mediterrània

La realitat augmentada: entre el món real i el virtual

Pokemon Go. Eix

Pokemon Go. Eix

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

“Els nostres néts trobaran sorprenent i paradoxal la nostra insistència en diferenciar el món virtual i el físic". Amb aquestes paraules William Gibson, gurú de la ciència ficció que fa 30 anys va inventar en les seves novel·les el terme "ciberespai", vaticinava un futur on els límits entre els dos mons no existeixen, ni tan sols es recorden. No hem arribat a aquest punt, però els dos universos, el real i el virtual, comencen a fusionar creant una nova realitat, la augmentada.

Un bon exemple és el boom que ha suposat l’aparició de l’app de realitat augmentada (RA) Pokémon GO, on cada jugador es converteix en el protagonista del joc i pot capturar les criatures Pokémon virtuals en el món real. Aquest estiu, en menys d'una setmana, ha batut tots els rècords d'apps mòbils haguts i per haver. Fins i tot, “Pokémon GO” ha estat la cerca més registrada a Google en la setmana del seu llançament.

"Qualsevol cosa que serveix per amplificar la informació que tu veus al món. Això és en essència la realitat augmentada (RA) ", sintetitza Guillem Crosas, un dels quatre artífexs de Pangea Reality, empresa pionera en la creació de programari per a vendre les aplicacions de RA. "No es tracta de substituir el món que ens envolta per un de virtual -afegeix-, sinó d'integrar objectes virtuals en tres dimensions a la realitat, és a dir, incorporar informació a l'entorn a través d'una càmera i una pantalla".

Pangea Reality porta alguns anys aplicant aquest tipus de tecnología per a màrqueting, packaging o catàlegs augmentats, i només és el començament que ens espera. Imagina que et vols comprar un cotxe nou, agafes el catàleg i apuntes amb el teu smartphone. Amb la realitat augmentada podràs moure'l, girar-lo, canviar el color de les llantes i del xassís o veure l'espot publicitari entre altres funcionalitats.

En aquest context, el Campus Universitari de la Mediterrània presenta la conferència (gratuïta) “La Realitat Augmentada com a element de transformació digital” el proper 22 de setembre de 2016 a l’auditori de Neàpolis. De la mà de Guillem Crosas, director general de Pangea Reality, la xerrada servirà per explicar com les noves tecnologies mòbils, i la Realitat Augmentada en concret, poden ajudar a les empreses a iniciar processos de transformació digital, tan en els seus processos productius, comercials o de marketing. Durant la sessió es veuran exemples reals de diferents sectors i usos.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!




SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local