Premsa

Freixenet patrocina una web ultra i racista

Jordi Cuyàs i Soler 19-02-2017 20:15 Lectures 4594
Publicitat de Freixenet a 'Alerta digital'. Eix

Publicitat de Freixenet a 'Alerta digital'. Eix

Fa pocs dies que el diari anglès TIMES obria la portada explicant que algunes webs intoxicadores es beneficien d’anuncis institucionals o de grans empreses, obligant als anunciants a deixar de mirar enlaire i prendre decisions. En aquest marc l’empresa LEGO es va retirar del “Daily Mail” per no associar la seva marca a un diari xenòfob tot pensant que la majoria de consumidors no voldran comprar productes d’una marca associada a mitjans que neguen el canvi climàtic i alimenten el discurs de l’odi. Als EE.UU. estan en una dinàmica semblant.

A Espanya el mes passat quatre marques ANIDA, TOYOTA, NISSAN i LINEA DIRECTA van tancar les seves campanyes en un digital després de que publiqués un article titulat “Per què les feministes són més lletges que les dones normals?”. Però sembla que no totes les empreses ho veuen igual; malgrat la denúncia que va fer el diari ARA ja fa uns dies, avui 17 de febrer del 2017, FREIXENET es continua anunciant en el mitjà ultra “Alerta Digital” que ha publicat articles tant constructius com “Els separatistes no serveixen per complaure les seves dones ni per tenir fills, per això tiren dels nous catalans”. Per no cansar sobre el què diuen contra tothom que no sigui com ells, tant sols cal que, si algú té interès, hi doni una ullada.

Però més enllà dels continguts, el que esgarrifa és que una empresa com Freixenet, que se suposa que està ben vista al Penedès (entre altres càrrecs presideix el Consell Regulador de la D.O. Cava, forma part del Patronat de la Fundació Wine Business School) o a Catalunya, ja que el seu President ho és alhora de Fira de Barcelona, patrocini aquesta mena de digitals i es passegin pel Penedès donant lliçons de com hem de fer les coses. Potser va sent hora d’aixecar el cap i anar construint un altre tipus de societat on ningú sigui més que un altre.

T'ha interessat aquest contingut?

Subscriu-te al butlletí d'Eix Diari i rebràs la informació més destacada al teu correu electrònic

Mitjançant l'enviament del meu email confirmo que he llegit i accepto la política de privacitat.

Tribuna

Tribuna Oberta per promoure l’intercanvi d’opinions, el debat i la reflexió

Dret a vot

Als demòcrates que votareu NO

Dani Gàmez

Vull donar les gràcies a totes les persones que votareu, i que votareu que no. I us vull donar les gràcies perquè vosaltres també lluitareu contra el sistema establert

ENQUESTA WEB

El Parlament ha iniciat el tràmit per portar a la Mesa del Congrés dels Diputats la despenalització de l'eutanàsia i l'ajuda al suïcidi.

Ets partidari de la despenalització de l'eutanàsia?


No