Campus Universitari de la Mediterrània

Ecoeducació: l'educació en valors del segle XXI

Gerard Corriols. Eix

Gerard Corriols. Eix

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

L’ecoeducació recull i facilita nous mètodes i enfocaments de l’aprenentatge de caire vivencial i sostenible que ja s’implanten a moltes escoles i que prioritzen l’interès i la motivació real d’infants, joves i persones adultes a partir de la riquesa pedagògica que ens ofereix la natura i la relació i el vincle amb la resta d’éssers vius.

La mirada innovadora que planteja l’ecoeducació té el propòsit de formar a persones més empàtiques, conscients i respectuoses amb elles mateixes però també amb el medi ambient i amb la resta d’habitants amb qui compartim la Terra.

L'atracció innata dels nens i nenes cap als animals i la natura facilita l'aprenentatge de tots els continguts curriculars sense renunciar a una màxima de valors.

Els infants tenen incorporat un coneixement i una visió global de la realitat que posteriorment l'escola i la societat fragmenta i redueix a simplificacions sense sentit que no serveixen per a viure amb plenitud ni per en un futur poder aportar qualitat i creativitat a nivell professional.

Està més que contrastat que el contacte i la filiació cap a la natura i els animals és essencial per a un desenvolupament pedagògic i psicològic saludable.

L’ecoeducació facilita la seva conjugació amb les metodologies pedagògiques creatives i de desenvolupament personal que superen la concepció caduca que limita l'educació als pilars del saber i el fer, i l'amplia cap al sentir, emocionant a els educands i trobant-se amb ells mateixos, així com l'aprendre a conviure amb els altres éssers amb qui compartim el planeta treballant a partir de projectes que donin solucions als reptes que es plantegen a l'aula.

En aquest context, des del Campus Universitari de la Mediterrània us proposem la conferència gratuïta “Ecoeducació: l'educació en valors del segle XXI”. El proper dijous 11 de maig, a l’auditori de Neàpolis, el pedagog Gerard Corriols ens parlarà d'aquest mètode educatiu imprescindible per un canvi global.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!




SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local