Opinió

Una Europa poc europeïsta

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Aquesta constitució que als catalans ens esborra, nacionalment i lingüística, del mapa europeu i que també conté greus mancances en els àmbits socials i mediambientals, és la culminació d’un procés (la Convenció Europea) molt mal dissenyat, en què els diferents polítics i buròcrates responsables és van "oblidar" dels drets dels pobles. És més, aquesta peculiar Carta Magna continental bandeja completament els drets de més de 50 milions de ciutadans europeus. Perquè, és clar, el fet de no poder-nos dirigir en català, encara que la resposta sigui en una altra llengua de les anomenades oficials i/o de treball, va més enllà de la qüestió lingüística i es converteix en una salvatge vulneració dels drets fonamentals de la persona. Imaginem-nos com reaccionarien els espanyols (tant del PP com del PSOE) si per dirigir-se a les institucions europees ho haguessin de fer, obligatòriament, en anglès o en francès.

Però tornant a l’arrel del problema, ara i aquí, la qüestió primordial és que es pretén que els catalans ratifiquem (sense cap mena de reflexió) una Europa artificial, de construcció jacobina, en què els estats són els únics que tenen la darrera paraula. Però és que, a més a més, aquests estats (uns, més que d’altres) comencen a ser entitats molt decadents, que sembla que estan al servei dels lobbies econòmics dels més poderosos i que, dia rera dia, no fan més que lesionar el principi de subsidiarietat.

Els catalans, com a veritables europeistes que som, no podem estar a favor d’una Europa allunyada dels autèntics problemes socials de la gent amb menys poder adquisitiu. Una Europa antipàtica i instrument d’una globalització molt malgirbada, que vol avançar cap a un mercat controlat pels oligopolis i on la llibertat real del consumidor cada cop resta més minvada.

Els catalans veritablement conscients hem de posicionar-nos totalment en contra d’una Europa bastida per uns fonaments uniformitzadors i antidemocràtics, en què els aparells burocràtics del PPE i el PSE pretenen imposar-nos un projecte que ens coarta les nostres llibertats (individuals i col·lectives) i que se separa molt dels principis ideològics dels seus fundadors, desprès del desastre de la Segona Guerra Mundial. Perquè estic segur que Jean Monnet, Robert Schuman , Konrad Adenauer , Willy Brant o Paul Enri Spaak , no haguessin estat d’acord amb una Europa que anorrea completament els drets dels pobles.

En definitiva, que la societat catalana no pot votar a favor -és més, caldrà votar-hi en contra si es manté com està actualment- d’una llei de lleis que consolida una Europa sense ànima, una Europa dels mercaders, de molt baixa intensitat, terriblement anihiladora de la diversitat lingüística i cultural i que va en contra de la tradició del veritable europeisme, escrupolosament respectuós dels drets individuals i col·lectius.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!




SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local