Pressupost Participatiu

El govern de Sitges recull més d'un centenar de propostes per al pressupost de 2015

Fins demà les persones interessades encara hi són a temps de participar amb un màxim de cinc propostes

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

El primer procés de Pressupost Participatiu a Sitges compta ja amb 110 propostes. Les demandes dels ciutadans passen per temes molt variats. Des del condicionament dels parcs infantils fins a la creació d’un fitness a l’aire lliure, d’un casal d’entitats o la recuperació de l’antic Patronat per a ús social. Cada ciutadà empadronat a Sitges i major de 16 anys en pot presentar fins a cinc, abans del proper divendres 24, que es quan finalitza el termini.

L’Alcalde de Sitges, Miquel Forns, ha explicat que “aquest primer pressupost participatiu és una prova que ens ha de servir de guia si en el futur volem continuar implementant aquest procés”. Segons el màxim responsable municipal, “de moment la participació és bona però esperem que siguin molts més els ciutadans que mostrin interès per aquesta iniciativa en la que creiem fermament”. Un cop recollides totes les propostes, al novembre s’iniciaran les sessions de debat i la valoració tècnica i econòmica de les mateixes, a càrrec d’una comissió tècnica municipal.

Per a que les propostes no siguin desestimades per la comissió tècnica han de complir una sèrie de requisits. Han de ser legals, no poden superar el milió d’euros i han de plantejar accions sostenibles i inclusives. Han de fer referència a competències directes de l’Ajuntament i no poden fer referència a subvencions; plans d’ajuts; despeses obligatòries, actuacions de manteniment i obres menors municipals. La concreció és un aspecte fonamental en el moment de redactar les propostes. No cal presentar el projecte, tot i que es poden adjuntar alguns documents si es disposa d’ells, es tracta de desenvolupar la idea sobre en què es vol invertir. Les propostes han de ser avaluables econòmicament i viables tècnicament, ja que no poden existir impediments tècnics per realitzar la proposta i que aquesta s’ajusti a la normativa jurídica vigent. És important que les propostes vagin acompanyades de les dades identificatives del ciutadà que les realitza, perquè l’Ajuntament es podria posar en contacte amb ell en cas de dubte.

Finalitzat aquest procés es realitzarà la jornada de votació popular que es realitzarà mitjançant una butlleta específica, prèvia identificació personal, a les diferents OAC del centre urbà, de Les Botigues i del poble de Garraf.

Els resultats s’obtindran al 2015 i es presentaran en un acte les propostes més votades, fins que siguin incloses en el pressupost municipal i es realitzin, per ordre de prioritat, totes les que no superin el milió d’euros adjudicat als pressupost participatiu.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local