Mandat 2015-2019

El govern de Sitges presenta les sis línies de treballs que marcaran el mandat

Miquel Forns: 'és el nostre full de ruta però estem disposats a sumar totes les propostes que el millorin'

Presentació del Pla de Mandat 2015-2019 del govern de Sitges. Ajuntament de Sitges

Presentació del Pla de Mandat 2015-2019 del govern de Sitges. Ajuntament de Sitges

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

El Govern Municipal ha presentat el Pla d’Actuació Municipal per al mandat 2015-2019, resultat del Pacte de Govern subscrit per CDC DC i ERC a partir dels resultats de les darreres eleccions municipals. El Pla dibuixa el full de ruta del Govern Municipal, un compromís explícit amb les persones de Sitges que marca les prioritats d'actuació i els pressupostos. El document recull des de les grans línies estratègiques fins al dia a dia de la vila, del Poble de Garraf i de Les Botigues.

El Pla de Mandat s’estructura en 6 eixos estratègics que defineixen la interpretació i la voluntat política: el Sitges de les persones; Sitges, vila emprenedora; Cultura amb caràcter; Qualitat de vida sostenible; Govern Obert, i Cap a un nou estat. Cadascun dels eixos conté les Regidories implicades en el seu desenvolupament i execució.

L’Alcalde, Miquel Forns, ha explicat que el document que inclou les propostes del Govern “és el nostre full de ruta però estem disposats a sumar totes les propostes que el millorin”. Tots els grups polítics del plenari disposen d’aquest document, que es debatrà al proper Ple ordinari, del 30 de novembre, i es presentarà a la ciutadania a l’Audiència Pública que tindrà lloc a l’Edifici Miramar, el 2 de desembre, a les 19.30 hores. Aurora Carbonell, portaveu d’ERC, ha destacat que la presentació del Pla de Mandat “demostra que som un govern compacte que té el mateix projecte per a Sitges”. Josep Moliné, portaveu del grup municipal de CiU, sobre el Pla creu que “ofereix una mirada estratègica global i tranversal. És un Pla agosarat, però molt pensat i elaborat”.

Cada àrea està explicada en dues parts conceptuals: la visió política que inclou la presentació, el repte i els objectius; i la materialització pràctica d’aquesta visió amb les polítiques prioritàries, les polítiques estructurals (de transformació de l’organització), les polítiques sectorials (habituals, continuïtat i seguiment) i les accions que se’n deriven.

L’objectiu general per aquest mandat és pel Govern Municipal el de la transparència i el Govern Obert. Per aquest motiu, el Pla de Mandat inclou indicadors que serveixen per tenir les xifres de referències que el #GoverndeSitges utilitzarà per explicitar i resumir taules estadístiques i que dóna a la ciutadania una fotografia rigorosa i clara de la situació actual i fins on el Govern vol arribar. La inclusió d’aquests indicadors té també l’objectiu de l'autoavaluació i la fiscalització democràtica. Segons ha explicat l’Alcalde de Sitges, Miquel Forns, “el Pla de Mandat inclou indicadors qualitatius i quantitatius que permetin mesurar l’acompliment dels objectius en propostes concretes amb l’objectiu de retre comptes amb la ciutadania al final del mandat”. L’Alcalde ha apuntat, però, que el Pla de Mandat es revisa anualment i es rendeix comptes amb la ciutadania també cada any a través de les Audiències Públiques.

En l’eix Sitges de les persones, Forns ha anunciat la creació del Consell de les Persones, que estarà integrat per l’administració i les entitats del tercer sector “per passar de les polítiques assistencials a les preventives per evitar l’exclusió social”. En relació a l’eix Cultura amb caràcter, que inclou les Regidories de Cultura, Tradicions i Festes, l’Alcalde ha destacat la rehabilitació i reforma de Can Falç com un dels grans projectes d’aquest mandat.

Segons Aurora Carbonell, el turisme continua posicionat com un sector fonamental per al desenvolupament econòmic de la vila i “el nostre gran compromís és que Sitges sigui una vila turística sostenible”, tal com s’extreu de l’eix Sitges, vila emprenedora. En aquest sentit, Sitges treballa per obtenir properament la certificació Biosphere Destination que atorga l’Instituto de Turismo Responsable (ITR), entitat vinculada a l’Organització Mundial del Turisme. Una altra de les apostes d’aquest apartat del Pla de Mandat és “impulsar un espai que esdevingui recinte firal”, segons ha anunciat Carbonell, en una proposta que també plasmava l’acord de govern del passat mes de juny però que encara cal definir en quant a la forma i a la ubicació.

L’eix de Qualitat de Vida Sostenible inclou accions com la creació d’habitatges socials, la implementació de diferents polítiques mediambientals i el desenvolupament del Pla de Barris. A més, tal com ha anunciat Carbonell, “actualment s’està realitzant una diagnosi sobre la neteja de la via pública i s’està treballant en una nova concessió que millori el servei que s’ofereix a la ciutadania”. 

Sobre l’eix Govern Obert, Josep Moliné ha assegurat que “tenim el deure de millorar l’administració perquè sigui més transparent i executiva, amb millors processos per aconseguir l’excel·lència de portes endins, el que repercutirà també en un millor servei a la ciutadania”. En aquesta línia el Govern treballa en la incorporació de tres directors d’àrea, en la presentació d’un codi ètic perquè la contractació municipal sigui més transparent, i en l’Ordenança de Transparència Pública.

Cap a un nou estat, el darrer dels eixos, ha de permetre, segons Moliné, “crear un nou estat en el qual creiem que la ciutadania de Sitges viurà millor”. És per aquesta raó que el Govern continua amb el seu compromís amb el procés sobiranista.

Durant la presentació del Pla de Mandat s’ha anunciat la intenció del Govern per aprovar el pressupost municipal abans de Nadal perquè la seva execució pugui iniciar-se el més aviat possible. 

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local