Ple municipal

Vilafranca proposarà als centres educatius obrir els patis fora de l’horari d'escola

L’aplicació d’un programa de patis oberts ha estat el principal tema de debat del ple, generat a partir d’una moció conjunta de la CUP, ERC i VeC

Ple municipal de Vilafranca. Roger Vives

Ple municipal de Vilafranca. Roger Vives

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

L’Ajuntament de Vilafranca traslladarà als centre educatius del municipi una proposta per què els seus respectius patis restin oberts fora de l’horari lectiu i del vigent per activitats extraescolars. Així s’ha decidit per unanimitat aquest dimarts a la nit en una sessió plenària atípica, que ha començat sense 6 dels 21 regidors per motius diversos, afegint-se només un dels absents al llarg de la sessió. D’aquesta manera, per segon ple consecutiu, el PP s’ha quedat sense representació a l’Ajuntament.

L’aplicació d’un programa de patis oberts ha estat el principal tema de debat, generat a partir d’una moció conjunta de la CUP, ERC i VeC per executar aquest projecte, que té per objectiu principal oferir de manera gratuïta espais de lleure a infants i joves que per motius econòmics no poden participar d’activitats extraescolars o formar part d’algun dels clubs esportius de la vila, fomentant així la inclusió i la socialització de tots ells.

En aquest sentit, Ramon Arnabat (VeC) ha assegurat que “actualment a Vilafranca tenim entre un 10% i un 15% de joves infants amb problemes per accedir al lleure”, mentre que Marcel Martínez (CUP) ha explicat que “s’està aplicant a multitud de municipis i, per exemple, un programa similar ha tingut èxit en inserció social a Sabadell”. Mònica Hill (ERC), per la seva part, ha advertit que “el projecte ha de servir per dur a terme un treball educatiu d’entorn”.

L’equip de govern sociovergent ha acceptat la proposta dels partits de la oposició posant la condició de consultar, en primer lloc, als centre educatius si estan disposats a dur a terme aquesta iniciativa i, en cas de resposta afirmativa, consensuar com acabar-ho aplicant i com aconseguir-ne la dotació pressupostària necessària.

La moció no incloïa cap termini per a començar a executar el projecte, amb la qual cosa dependrà, d’entrada, de la temporalitat dels diàlegs entre el consistori i els diferents centres educatius.

Durant la sessió plenària, que ha durat tres hores, s’han aprovat tres mocions més per unanimitat. Una d’elles per incentivar a que les empreses subcontractades per l’Ajuntament ofereixin un salari mínim de 1.000 euros als seus treballadors; una altra que permetrà empadronar els ocupants d’habitatges en risc d’exclusió social; i, finalment, una per exigir el final de les altes mèdiques injustificades, promoguda per la Plataforma PAICAM.

Per altra banda, s’ha aprovat una modificació de pressupost per 1,4 milions d’euros procedents de subvencions de la Diputació. Segons ha explicat el regidor d’Hisenda Aureli Ruiz, 600.000 euros d’aquesta partida “es destinaran a la rehabilitació i ampliació del Casal de la Festa Major”; uns 200.000 a adequar l’espai municipals per a l’expedició del DNI i el passaport; i 100.000 per a Plans d’Ocupació. A més, de 438.000 euros “de superhàbit”, 420.000 aniran destinats a inversions per a la millora de la via pública i els 18.000 restants a l’adquisició d’un habitatge social.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local