Crisi de govern

El govern del Vendrell fa fora la regidora d'ERC, Eva Mata, "per manca de lleialtat institucional"

Martí Carnicer i Eva M. Serramià al·leguen la 'reiterada falta d’informació de les seves actuacions a la resta del govern, les deficiències d’algunes de les seves propostes i manca de respecte'

Redacció El Vendrell 11-01-2017 07:19 Lectures 1771
Martí Carnicer i Eva M. Serramià. Ajuntament del Vendrell

Martí Carnicer i Eva M. Serramià. Ajuntament del Vendrell

Avui al matí, en compareixença davant dels mitjans de comunicació i acompanyat per la 1a tinent d’alcalde, Eva M. Serramià, l’alcalde del Vendrell, Martí Carnicer, ha comunicat la retirada de delegacions a la regidora Eva Mata (ERC), quedant fora del govern municipal, per una manca de lleialtat institucional.

L’alcalde ha explicat que la integració de la regidora Eva Mata a l’equip de govern ha presentat dificultats des del primer moment, fonamentalment per la reiterada falta d’informació de les seves actuacions a la resta de membres del govern, les deficiències d’algunes de les seves propostes i per una manca de respecte cap a la tasca d’altres regidors del govern. Segons Martí Carnicer, “tot això, s’ha traduït en un problema de lleialtat que ha esdevingut insostenible”.

Carnicer ha explicat que els desencontres amb la regidora s’han accelerat en els últims temps i que les votacions diferenciades d’Eva Mata en el plenari han estat l’explicitació pública d’aquesta situació, tot i que en algunes d’elles s’havia arribat a un consens previ.

L’alcalde ha afegit que, considerant que l’equilibri polític del govern a l’Ajuntament del Vendrell ja ofereix en si mateix prou dificultats, “entenem que l’actuació interna del govern ha de presentar el màxim consens i fortalesa”.

Per això, davant de la manca de lleialtat institucional de la regidora Eva Mata, s’ha acordat la retirada de les delegacions d’Alcaldia a aquesta regidora i la seva sortida de la Junta de Govern. Ha estat una decisió molt reflexionada i ahir mateix es va informar d’aquesta decisió a ERC del Vendrell.

Per la seva part, Eva M. Serramià, ha volgut ressaltar que “aquesta decisió no suposa cap trencament amb ERC com a partit”.

En els propers dies, l’alcalde informarà sobre qui assumirà les competències de les àrees que tenia delegades la regidora Eva Mata (Medi Ambient, Sostenibilitat i Serveis Ambientals – Recollida de residus, Neteja de carrers, Cementiri i Protecció d’Animals).

T'ha interessat aquest contingut?

Subscriu-te al butlletí d'Eix Diari i rebràs la informació més destacada al teu correu electrònic

Mitjançant l'enviament del meu email confirmo que he llegit i accepto la política de privacitat.

Política

Pactisme, ferit de mort

Fèlix Torras

Ara no hi ha majories absolutes. En conseqüència, el pacte polític per arribar a acords es fa inevitablement imprescindible

ENQUESTA WEB

Els carnavals d'estiu són propostes festives i de caràcter turístic que en alguns sectors no acaben d'agradar per no coincidir amb l'essència del Carnaval.

T'agraden les propostes de carnaval d'estiu que fan municipis com Sant Pere de Ribes i Cunit?


No