Conflicte laboral

Els treballadors municipals de Vilafranca rebutgen la proposta de conveni del govern i anuncien mobilitzacions

Els sindicats denuncien que la manca de personal repercuteix en la qualitat dels serveis, augmenta la càrrega de treball i suposa la privatització de part d’alguns serveis amb personal en precari

Redacció Vilafranca del Penedès 15-03-2017 13:19 Lectures 1633

El personal de l’Ajuntament de Vilafranca ha celebrat dues assemblees generals, convocades pels sindicats CCOO - UGT - SPPM.CAT – SFP amb representació a l’Ajuntament, per tal de fer el seguiment i la valoració de la negociació del conveni col·lectiu i l’acord de condicions. La representació sindical va informar que la negociació del conveni ha arribat a un punt en que no s’avança en millores laborals generals per a tot el personal: "a partir de la darrera reforma laboral del Govern de l’Estat, molt negativa per al personal, s’ha augmentat el nombre d’hores laborals i s’ha reduït plantilla de manera significativa".

Els sindicats denuncien que la manca de personal repercuteix directament amb la qualitat dels serveis "tant per l’augment de càrrega de treball que han d’assumir, com per l’externalització o privatització de part d’alguns serveis a empreses amb personal en precari". Els sindicats remarquen que, "si bé Vilafranca com a ciutat vol donar una imatge de capitalitat en molts sectors, el que està en perill són els serveis públics" i recorden que "l’Ajuntament de Vilafranca ha estat un model d’innovació per a molts ajuntaments i amb les condicions laborals actuals hem perdut rellevància".

Les millores de condicions proposades pels sindicats, que consideren justes i justificables, no han estat ateses per part del govern de Vilafranca. El rebuig del personal de l’Ajuntament de Vilafranca a les propostes de l’equip de govern s’ha manifestat en la votació sobre si s’acceptava o no la proposta de conveni: 155 treballadors i treballadores han votat negativament a acceptar el conveni, 9 han votat a favor i 7 s’han abstingut.

L’assemblea de personal s’ha manifestat en contra de l’acceptació de la proposta actual de conveni i ha demanat a la representació sindical que programi mobilitzacions, si l’equip de govern no accepta les propostes dels treballadors i les treballadores de l’Ajuntament de Vilafranca. 

T'ha interessat aquest contingut?

Subscriu-te al butlletí d'Eix Diari i rebràs la informació més destacada al teu correu electrònic

Mitjançant l'enviament del meu email confirmo que he llegit i accepto la política de privacitat.

Primàries PSOE

Ebullició del socialisme: transició o implosió

Sixte Moral

Ara Sánchez hauria de concretar, què és un estat plurinacional, té alguna proposta que vagi més enllà de l'ambigu document de Granada? Vol afrontar amb seriositat el repte del secessionisme i aportar una proposta que pugui convèncer?

ENQUESTA WEB

El Parlament ha iniciat el tràmit per portar a la Mesa del Congrés dels Diputats la despenalització de l'eutanàsia i l'ajuda al suïcidi.

Ets partidari de la despenalització de l'eutanàsia?


No