Agenda del Penedès

Música, concerts, balls

XI Cantada d'Havaneres

Calafell | Al costat de la Confraria de Pescadors | 01-08-2014 fins 02-08-2014

XI Cantada d'Havaneres

Els grups que intervenen enguany a l’XI Cantada d’Havaneres de la Costa Daurada són els següents:

 

Divendres,1 d'agost

VELES I VENTS

NEUS MAR

BOIRA

PORT-BO

 

Dissabte 2 d'agost

BERGANTÍ

ELS CREMATS

ARJAU

VELES I VENTS

 

Com cada any, els quatre grups interpretaran de manera conjunta, a la fi de cadascuna de les dues jornades, les populars havaneres ‘La Bella Lola’ i ‘El meu avi’.

En les dues jornades el grup Veles i Vents també interpretarà la composició "CALAFELL", amb lletra del gran poeta calafellenc Joan Nin, i música del compositor Josep Bastons, fundador del grup Peix Fregit i un dels autors més reconeguts del món de l’havanera. Aquesta engrescadora havanera–rumbeta, obrirà la cantada de divendres i tancarà la de dissabte, convertint-se en un veritable himne de la cantada.

A més, per un euro, es podrà degustar rom cremat, que se servirà al descans. La vetllada serà presentada per Francesc Sánchez Carcassés, un entès en la matèria que dirigeix diverses cantades arreu de Catalunya. Carcassés ha explicat que “la cantada de Calafell està totalment consolidada, i és reconeguda, en aquests moments, com una de les més importants de Catalunya. Hi participen una selecció dels millors grups amb un repertori compensat i variat que inclou havaneres i cançons de taverna de tots els estils ”.

Aquesta trobada única de dos dies va néixer amb l’esperit de recordar els vincles entre Calafell i les Antilles, i amb la clara intenció de postular-se com la cantada més important de les comarques tarragonines i una de les més prestigioses de Catalunya. Així ho evidencia la tria musical dels considerats els millors grups del món de l’havanera, que actuen en el transcurs de tot un cap de setmana.

Lloc i adreça de l'acte

  • Calafell
  • Al costat de la Confraria de Pescadors
  • Platja de Calafell
  • 22.30

Informació de contacte

  • Organitza: Patronat Municipal de Turisme de Calafell

T'ha interessat aquest acte?

Subscriu-te a Eix Diari i rebràs cada divendres l'agenda cultural més destacada al teu correu electrònic. Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Subscriu-te ara!

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.



Avui al Penedès


SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!