Agenda del Penedès

Fires i festes

XVII Mercat Medieval, a Calafell

Calafell | Plaça Catalunya | 04-09-2014 fins 07-09-2014

XVII Mercat Medieval, a Calafell

La celebració del mercat comença dijous al vespre, donant protagonisme als ciutadans del municipi, que es vesteixen amb vestits d’època per participar en un Sopar Medieval a la Plaça Catalunya, acompanyats de personatges com el bufó reial o el geperut, i amb espectacle de malabars, foc, música i màgia.

A partir de les 18h. de divendres, 5 de setembre, s’obren les parades del Mercat Medieval, que estaran situades a l’entorn del castell, i als carrers de l’Església, Principal, Marquès de Samà, Bisbe Català i Jesús, i a les places de Catalunya, Mariano Soler, Constitució i cal Cubano.

Els visitants trobaran parades artesanes d’espelmes, perfums, joguines de fusta, enquadernació, malabars, sals i essències, ceràmica, sabons, vidre, arcs i fletxes, vímet, esmalts, plantes i herbes medicinals, jocs d’enginy, tavernes, mel, teteria, embotits i formatges naturals, pa i coques, rebosteria i restaurant àrab, a més d’oficis com vidrier, filadora, picapedrer, forner o armer.

Com a novetat, enguany també hi haurà una Escola de Cavallers, una granja d’animals i un carro de contes, a més de la tradicional exhibició d’aus rapinyaires i falconeria, caravana de rucs, i un campament medieval situat darrere del Castell de la Santa Creu. A més, també hi haurà atraccions, jocs i tallers infantils.

Personatges com la Pepa Barretines o Guerau de Palou, senyor del Castell de Calafell, a més dels Romeus, el Matasanos, l’Abat dels bojos, el recaptador d’impostos, zíngares, joglars, verdulaires i cavallers es passejaran també durant aquests dies pels carrers del nucli històric de Calafell.

Entre els espectacles que tindran lloc en aquest mercat, destaca la Llegenda del Comunidor de Calaphel, que es representarà divendres a les 21h., i Vila de Calaphel, que es podrà veure dissabte i diumenge a la nit.

Durant els dies del mercat, també hi haurà activitats especials al Castell de la Santa Creu de Calafell, amb visites teatralitzades, tombs medievals i la representació d’un conte vivencial. (consultar www.calafellhistoric.org).

Finalment, dissabte a la nit es podrà gaudir d’un concert de jazz àrab al Castell de la Santa Creu de Calafell, dins el cicle music al Nits al Castell.

Lloc i adreça de l'acte

  • Calafell
  • Plaça Catalunya
  • Plaça Catalunya

Informació de contacte


T'ha interessat aquest acte?

Subscriu-te a Eix Diari i rebràs cada divendres l'agenda cultural més destacada al teu correu electrònic. Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Subscriu-te ara!

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.



Avui al Penedès


SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!