Altres

Setmana de la Mobilitat a Calafell

Calafell | Diferents indrets | 22-09-2014 fins 28-09-2014

Setmana de la Mobilitat a Calafell

Del 22 al 26 de Setembre un Punt Informatiu  Mobilitat Sostenible s’instal•larà de forma itinerant en diferents punts del municipi, de 9 a 13 hores. L’objectiu es fer difusió de la nova web Compartir cotxe. Aquest punt estarà ubicat:

Dilluns dia 22: Plaça estació de Calafell
Dimarts dia 23: Mercat Calafell (entrada Mercadona)
Dimecres dia 24: Rambla nova
Dijous dia 25: Confraria dels Pescadors
Divendres dia 26: Plaça Mediterrani (Segur de Calafell)
Dissabte dia 27: Plaça Mediterrani (Segur de Calafell)
Diumenge dia 28: Plaça Mediterrani (Segur de Calafell)

El dissabte 27 de setembre, de 11 a 14 i de 18 a 21 hores, a la plaça Mediterrani, a Segur de Calafell, es podrà gaudir dels  Eco Xocs, Autos de xoc sostenibles. I diumenge 28 de setembre,al mateix lloc, de 11 a 14 hores es portarà a terme el Taller d’Energies Renovables, dirigit als nens i nenes. Els participants elaboraran un  molinet de vent i taller d’un forn solar. També es col•locaran 5 aparcabicicletes al Passeig Marítim

Sota el lema 'Fem el carrer més nostre', la Setmana del 2014 proposa una cerca de noves formes de mobilitat, allunyar-nos del domini absolut del cotxe particular, cap a un transport més sostenible, segur i saludable. Canviant la nostra manera de desplaçar-nos podem augmentar els nostres nivells d’activitat física, contribuir a millorar la qualitat de l’aire que respirem a les ciutats i ajudar a prevenir els accidents de trànsit. Escollir el transport públic col•lectiu per anar a la feina, caminar o moure’s en bicicleta per anar de compres en comptes d’agafar el cotxe pot ser una bona forma de protegir i millorar la salut.
Els objectius principals de la Setmana són els següents:

-Estimular un comportament ciutadà, en relació amb l’ús del vehicle, compatible amb el desenvolupament urbà sostenible, en particular amb la protecció de la qualitat de l’aire, la prevenció d'accidents de trànsit, la reducció d’emissió de gasos que provoquen l’efecte hivernacle i el consum racional dels recursos energètics.

-Sensibilitzar la ciutadania sobre els impactes ambientals del transport i informar-la sobre les seves diferents modalitats.

-Impulsar l’ús dels mitjans de transport sostenibles i, en particular, el transport públic, la bicicleta, la mobilitat a peu i els vehicles elèctrics.

-Potenciar un retrobament de la ciutadania amb la ciutat, la seva gent i el seu patrimoni cultural, en un entorn saludable i relaxat.

-Reflexionar sobre com afecta a la nostra salut l’ús excessiu del transport motoritzat. Per una banda, la contaminació atmosfèrica i la congestió que generen tenen un impacte negatiu sobre els sistemes respiratori i cardiovascular. Per una altra, propicien el sedentarisme i la inactivitat física.

Lloc i adreça de l'acte

Informació de contacte


    T'ha interessat aquest acte?

    Subscriu-te a Eix Diari i rebràs cada divendres l'agenda cultural més destacada al teu correu electrònic. Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

    Subscriu-te ara!

    El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.



    Avui al Penedès


    SEGUEIX-NOS

    Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

    Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!