Conferències, col.loquis

Xerrada sobre la història industrial de Vilanova

Vilanova i la Geltrú | Biblioteca Joan Oliva i Milà | 27-11-2014

Pirelli-Mar

La tradició industrial de Vilanova i la Geltrú arrencava el segon terç del segle XIX, quan s'hi començaren a instal·lar les primeres grans empreses. Així, el 1839 arribà al terme la primera fàbrica tèxtil moguda per vapor, la primera que funcionava a tot l'estat espanyol. A aquesta fàbrica en van succeir d'altres, les més importants de les quals foren les de Ferrer i Vidal (1848) i les de Marquès (1878). Des d'aleshores i fins al principi de la dècada del 1990 el sector secundari fou el capdavanter de l'economia de la ciutat, tenint en compte que el sector de la construcció és també molt actiu al municipi. L'activitat industrial vilanovina s'ha vist impulsada en les dècades del 1980 i el 1990 amb la promoció de diversos polígons industrials, com el de la Masia d'en Barreres, Roquetes, la Pastera o la Bòvila, entre d'altres, i amb la millora de diverses infraestructures.

La xerrada es farà dijous a dos quarts de vuit del vespre.

Paral·lelament, la biblioteca Joan Oliva i Milà exposa fins al 5 de desembre una mostra amb una selecció de fotografies dels anys quaranta i setanta del fons fotogràfic municipal que permet veure la diversitat de fàbriques que ha tingut la ciutat durant aquest període. La mostra compta amb la col·laboració de l'Arxiu Comarcal del Garraf.

Lloc i adreça de l'acte

Informació de contacte


    T'ha interessat aquest acte?

    Subscriu-te a Eix Diari i rebràs cada divendres l'agenda cultural més destacada al teu correu electrònic. Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

    Subscriu-te ara!

    El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.



    Avui al Penedès


    SEGUEIX-NOS

    Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

    Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!