Conferències, col.loquis

Segones Jornades d'Horticultura Ecològica

Vilafranca del Penedès | Diferents indrets | 27-11-2014 fins 28-11-2014

Hort urbà a Vilafranca del Penedès

El dia 27 de novembre, a les 9,30h, es realitzarà una taula rodona, a la sala d’actes Assumpta Centellas de l’Hospital Comarcal Alt Penedès, que tractarà dels beneficis de l’horticultura ecològica des de diferents vessants: el medi ambient, la salut, el comerç, com a eina pedagògica o terapèutica. Participaran Oriol Gallego i Adrià Román, alumnes Casa d’Oficis De la Terra; Marta Vallès, responsable del Servei de Medi Ambient; Alba Tomsen-Valdec, monitora voluntària, El Turó Salut Mental i exalumne de la Casa d’Oficis De la Terra; Vanesa Prades i Albert Vidal, terapeutes i autors del llibre “Elogi de l’hort”; Eva Valle, presidenta de l’AMPA de l’Escola Pau Boada; Joan Sàbat, mestre de l’escola Mas i Perera; Marc Bargalló i Daniel Aguilera, agricultors, projecte Hortànic; i Daniel Pascual, viticultor, projecte Suc de Vida.
En acabar, es realitzarà una visita guiada a l’hort ecològic i es lliurarà als participants una petita “cistella ecològica”.
El 28 de novembre, a les 9,30h, a l’aula Antena Espirall (carrer Les Cabanyes, 23) es portarà a terme una jornada de portes obertes a l’hort ecològic, també amb obsequi de petita mostra de producte, i simultàniament es realitzaran tallers liderats pels joves de la Casa d’Oficis: elaboració de sabó amb oli reciclat, elaboració de conserves casolanes amb producte ecològic i com fer un hort ecològic a patis o terrasses. Aquests tallers consistiran en una exposició a manera de tutorial per després fomentar l’intercanvi d’experiències.
La Casa d’Oficis De la Terra 3 és un projecte de Treball als Barris impulsat per l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès, des del Servei d’Ocupació i Formació–La Fassina, subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya i cofinançat pel el Fons Social Europeu.

Lloc i adreça de l'acte

Informació de contacte


    T'ha interessat aquest acte?

    Subscriu-te a Eix Diari i rebràs cada divendres l'agenda cultural més destacada al teu correu electrònic. Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

    Subscriu-te ara!

    El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.



    Avui al Penedès


    SEGUEIX-NOS

    Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

    Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!