Exposicions

Exposició de nadales, felicitacions i christmas a la biblioteca Armand Cardona

Vilanova i la Geltrú | Biblioteca Armand Cardona | 18-12-2014 fins 10-01-2015

Exposició de nadales, felicitacions i christmas a la biblioteca Armand Cardona

Un text de Xavier Orriols ens ubica aquesta mostra en la contextualització històrica de la producció de nadales, on a Catalunya la impressió d'artistes parteix dels anys 30: "No va ser fins els anys trenta del segle XX que l'editor Gustau Gili i Esteve (Barcelona 1906-1992) va encarregar a diversos artistes, entre ells Enric-C. Ricart, originals que anomenarien nadales, de les que se'n tirarien edicions per a la venda. La xilografia s'alternaria amb dibuixos acolorits i altres tècniques pictogràfiques. La Guerra Civil trencaria la continuïtat per renéixer després amb renovada força fins a convertir les nadales en filigranes de bibliòfil anhelades pels col·leccionistes. En aquest procés, produït en els anys cinquanta del segle XX, hi tingué un determinant protagonisme el grafista i impressor Ricard Giralt Miracle (Barcelona 1911-1994) mitjançant el seu taller Filògraf, al qual el seguirien d'altres que excel·lirien en l'especialitat, com Francesc Vila Rufas (Cesc), Joan Josep Tharrats, o l'olotí Miquel Plana recentment traspassat."

L'exposició serà inaugurada dijous 18 a les 19 h per la regidora de Cultura Marijó Riba, el músic, luthier i estudiós de la cultura popular, Xavier Orriols, i el mateix col·leccionista Xavier Capdet.

Amb motiu de les festes de Nadal, les biblioteques de Vilanova i la Geltrú organitzen altres activitats, com els tallers infantils Un Nadal d'ous, a la biblioteca Joan Oliva, Construeix una casa pel teu pessebre, a la biblioteca Armand Cardona, i l'hora del conte de l'Eliseu, carter reial dissabte 3 de gener a la Joan Oliva amb una doble sessió, a les 11.30 h i a les 12.15 h.

A banda, del 12 de desembre fins al 10 de gener a la biblioteca Joan Oliva i Milà es pot visitar l'exposició fotogràfica "Pessebres a Vilanova i la Geltrú". El Pessebre de la plaça de la Vila no sempre ha tingut el mateix format, les fotografies seleccionades del fons fotogràfic municipal conservat a l'Arxiu Comarcal del Garraf i de col·leccions particulars mostren alguns exemples. La mostra compta amb la col·laboració de l'Arxiu Comarcal del Garraf.

Lloc i adreça de l'acte

Informació de contacte


    T'ha interessat aquest acte?

    Subscriu-te a Eix Diari i rebràs cada divendres l'agenda cultural més destacada al teu correu electrònic. Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

    Subscriu-te ara!

    El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.



    Avui al Penedès


    SEGUEIX-NOS

    Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

    Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!