Agenda del Penedès

Música, concerts, balls

Sons d'avui: qui té por del segle XXI?

Vilafranca del Penedès | Auditori de Vinseum | 31-01-2015

Sons d’avui: qui té por del segle XXI?

Vinseum i Ajuntament de Vilafranca del Penedès van signar un conveni de col·laboració per poder oferir aquest nou format musical:  Els Tasts de Cambra.
El cicle complementa i amplia l’oferta que l’Orquestra de Cambra del Penedès ofereix a l’Auditori Municipal amb uns concerts de format més reduït. Acostar al públic de Vilafranca i de la comarca música de cambra de qualitat i potenciar la vinculació amb la música d’un espai de la rellevància cultural com Vinseum són els principals valors d’aquesta nova línia.
La música de creació actual serà, en molts casos, considerada com “musica clàssica” d'aquí unes quantes dècades. Els llenguatges expressius dels autors dels nostres dies s'han diversificat fins a crear diverses línies d'expressió de diversos estils que conviuen, i, en alguns casos es retroalimenten creant un panorama sonor ric i molt variat. En aquest concert, dos dels músics de l'OCP, ens ofereixen un petit tasts d'aquests llenguatges, sempre des d'un punt de vista divulgatiu i facilitat la comprensió i la connexió emocional amb el públic.

Sessions pedagògiques prèvies al concert
L'Orquestra de Cambra del Penedès realitzarà aquest divendres unes sessions pedagògiques per introduir als llenguatges de la música clàssica actual als alumnes de l'Escola Municipal de Música Maria Dolors Calvet.
Aquestes sessions estaran relacionades amb el concert de dissabte i les portaran a terme els dos intèrprets: el percussionista Feliu Ribera i el clarinetista Víctor de la Rosa amb la col·laboració amb el grup de música contemporània Crossing Lines, de la qual ambdós músics també en són membres.
Les sessions es realitzaran de 17.30 a 19.30 i aniran dirigides a diversos grups d'alumnes segons edat, des dels alumnes de grau elemental (de 6 a 12 anys) fins alumnes més avançats i adults.

Lloc i adreça de l'acte

Informació de contacte


    T'ha interessat aquest acte?

    Subscriu-te a Eix Diari i rebràs cada divendres l'agenda cultural més destacada al teu correu electrònic. Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

    Subscriu-te ara!

    El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.



    Avui al Penedès


    SEGUEIX-NOS

    Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

    Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!