Agenda del Penedès

Altres

Dóna sang a Vilafranca, és capital

Vilafranca del Penedès | Cal Figarot | 02-03-2015

Dóna sang a Vilafranca, és capital

Aquest any, a través de l’etiqueta #JoDono es vol ampliar la presència de la Marató a les xarxes socials, i així mobilitzar la societat vilafranquina present a Twitter. Per això, durant els dies previs a la Marató s’anima entitats i col·lectius a fer-se fotografies per publicar-les a les xarxes socials, per compartir la necessitat de donar sang. Aquesta iniciativa és oberta també a tota la ciutadania. Igualment, la figura dels ambaixadors, els joves Rosa Badia de la Jove Cambra Internacional i Pere Raventós de l’Agrupament Escolta, dinamitzaran les xarxes socials per mobilitzar el sector més jove, especialment, el que pugui donar sang per primer cop.

Tant el president de l’Associació de Donants de Sang de l’Alt Penedès, Xavier Raventós, com la tècnica de promoció del Banc de Sang i Teixits, Marta Hernández, van insistir en aquest objectiu de sensibilització entre la població que pugui donar sang per primer cop. “Hem d’aconseguir que la gent superi la barrera de la por i faci el pas de donar sang”, valorava Raventós.

La Marató vol convertir la donació de sang en una jornada festiva. Per això, hi participen entitats, institucions, empreses i particulars que donen suport i s’hi impliquen, organitzant un seguit d’activitats lúdiques durant tota la jornada. Des del Banc de Sang agraeixen especialment totes les entitats col·laboradores que ho fan possible, especialment, la participació dels Castellers de Vilafranca i l’Associació de Donants de la comarca. Josep Cabré, president dels Castellers de Vilafranca, s’ha mostrat satisfet d’acollir la Marató de Sang a la seu social de la colla, des de l’any 2002. “Aprofitarem la gran quantitat de seguidors que tenim a les xarxes socials per fer difusió i fer un crida a la participació. Hem de ser tots molt conscients que la sang no es fabrica”, recordava Cabré.

L’objectiu de la Marató és sensibilitzar sobre la importància de donar sang com un hàbit i aconseguir nous donants per estendre aquesta pràctica entre el màxim nombre de ciutadans. Cal tenir en compte que cada dia fan falta 1.000 donacions per atendre les necessitats dels malalts.

Lloc i adreça de l'acte

Informació de contacte


    T'ha interessat aquest acte?

    Subscriu-te a Eix Diari i rebràs cada divendres l'agenda cultural més destacada al teu correu electrònic. Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

    Subscriu-te ara!

    El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.



    Avui al Penedès


    SEGUEIX-NOS

    Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

    Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!