Exposicions

Lluís Companys. Polític fins a la mort

Vilanova i la Geltrú | Foment Vilanoví | 06-10-2015 fins 16-10-2015

Lluís Companys. Polític fins a la mort

El proper dimarts 6 d'octubre a les 7 del vespre al Foment Vilanoví hi haurà l'acte d'inauguració de l'exposició "Lluís Companys. Polític fins a la mort" que la secció local d'ERC de Vilanova i la Geltrú ha volgut portar a la capital del Garraf. Es tracta d'un dels actes que des d'ERC estan previstos per commemorar els 75 anys de la mort de Lluís Companys.

 

Lluís Companys, fill de família benestant, advocat de formació, ho tenia tot a favor per gaudir d’una vida plàcida i acomodada. Però en una època marcada per importants injustícies i falta de llibertats, la seva consciència social el va fer triar la defensa dels més febles, encara que comportés una vida plena de sacrificis i perdre la seva pròpia llibertat ben sovint. Segons la presidenta d'ERC a Vilanova i la Geltrú, Adelaida Moya, aquest és un homenatge a l’home d’esquerres, republicà i catalanista, un homenatge al polític honest i compromés amb el seu poble fins a la mort.


El president que va ser elegit democràticament va morir afussellat en mans de la dictadura franquista i encara a dia d'avui l'estat espanyol no ha condemnat la seva mort injusta. A banda dels actes institucionals programats pel 15 d'octubre, el dia abans, dimecres 14 d'octubre a les 7 del vespre al Foment, l'historiador Joaquim Aloy farà una xerrada sobre els 75 anys de la mort de Lluís Companys. Segons Moya, des d'ERC volem continuar donant a conèixer el personatge de Lluís Companys, homenatjar-lo i mostrar els diferents capítols de la història de Catalunya abans d'esdevenir definitivament la República Catalana que la majoria de catalans desitgem i així vam manifestar-ho a les urnes el passat 27 de setembre.


L'entrada a l'exposició serà gratuïta i es podrà veure les tardes de dimarts a divendres i els caps de setmana a la primera planta del Foment Vilanoví fins el divendres 16 d'octubre.

Lloc i adreça de l'acte

Informació de contacte


    T'ha interessat aquest acte?

    Subscriu-te a Eix Diari i rebràs cada divendres l'agenda cultural més destacada al teu correu electrònic. Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

    Subscriu-te ara!

    El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.



    Avui al Penedès


    SEGUEIX-NOS

    Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

    Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!