Agenda del Penedès

Altres

Dia Mundial de la SIDA a Vilanova i la Geltrú

Vilanova i la Geltrú | Diferents indrets | 30-11-2015 fins 05-12-2015

Dia Mundial de la SIDA a Vilanova i la Geltrú

Així, durant tot el dimarts, de 8 a 20 h, s'oferirà un any més el “Surt de dubtes”, la prova ràpida de detecció del VIH, que s'ofereix de manera gratuïta i confidencial. Les persones que hi estiguin interessades es poden dirigir a l'ASSIR (Servei d'Atenció a la Salut Sexual i Reproductiva) del CAP Jaume I, i també s'oferirà fer aquesta prova a la Universitat Politècnica de la ciutat. A l'EPSEVG l'horari serà de 12 a 16 h.

El Dia de la Sida també comptarà amb un punt de salut amb material informatiu i de prevenció, ubicat a la rambla Principal, a la cantonada amb el carrer de Manuel Marquès, de 12 a 20 h.

A banda, les biblioteques municipals Joan Oliva i Armand Cardona, així com el bibliomercat del Mercat de Mar, acolliran del 30 de novembre fins al 5 de desembre una exposició del fons documental que tenen sobre el VIH. Les biblioteques han editat per a l'ocasió una guia de recursos que recull tots els enllaços i documents físics on es pot trobar informació sobre la SIDA.

A més d'aquests actes, durant tot l'any la regidoria de Salut organitza tallers sobre sexualitat i afectivitat per l'alumnat del cicle superior d'educació primària i des de 2n d' ESO fins a batxillerat i cicles formatius. Cada curs escolar es fan aproximadament 75 tallers, arribant a la totalitat de centres educatius de la ciutat. A més, l'Oficina Jove, disposa d'una assessoria sobre sexualitat i afectivitat per resoldre dubtes relacionades amb aquest tema.

En motiu del Dia Mundial de la SIDA, que se celebra per 28è any consecutiu a tot el món, s'ha elaborat aquest manifest conjunt, sota el lema d'enguany: “Accelerant per posar la SIDA a zero”.

L'objectiu d'aquesta efemèride és conscienciar la societat i implicar-la en la lluita contra el VIH, amb la finalitat d'aconseguir els objectius proposats per les Nacions Unides: d'una banda, assolir la fi de l'epidèmia de sida l'any 2030 –zero infeccions pel VIH, zero morts relacionades amb la sida, zero casos d'estigmatització i discriminació– i, de l'altra, aconseguir, per a l'any 2020, l'anomenat “objectiu 90-90-90”: augmentar al 90% la proporció de persones amb VIH diagnosticades, incrementar al 90% el nombre de persones en tractament i que, d'aquestes, el 90% tingui càrrega viral indetectable.

A Catalunya es treballa en la importància de la prevenció, i promovent la detecció precoç per tal que les persones amb VIH ho sàpiguen al més aviat possible i poder disminuir el retard diagnòstic, millorant així el pronòstic de la persona infectada i evitant noves infeccions. Es pretén afavorir el bon compliment terapèutic, i impulsar noves estratègies de recerca i innovació, tot garantint les llibertats i els drets de les persones.

El telèfon de la lluita contra la Sida és el 900 21 22 22.

Lloc i adreça de l'acte

Informació de contacte


    T'ha interessat aquest acte?

    Subscriu-te a Eix Diari i rebràs cada divendres l'agenda cultural més destacada al teu correu electrònic. Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

    Subscriu-te ara!

    El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.



    Avui al Penedès


    SEGUEIX-NOS

    Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

    Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!