Agenda del Penedès

Exposicions

Exposició: El Carnaval de Vilanova al segle XIX

Vilanova i la Geltrú | Penya filatèlica | 29-01-2016 fins 20-02-2016

Exposició: El Carnaval de Vilanova al segle XIX

Aquest any volem anar una mica més enrere i donar a conèixer una nova visió del nostre Carnaval, el del segle XIX. Un conjunt de programes, sermons (o discursos tal com es deia abans) i testaments del Rei, son el que integren aquest conjunt de documents i que ens permeten descobrir y constatar que el nostre Carnaval ve de lluny i que, en el fons, no ha canviat massa.
És també gràcies al col·leccionisme que podem tenir aquesta oportunitat, potser única, de transportar-nos en el temps tot gaudint de la festa del Carnaval. I és gràcies a un fons familiar que va estar aplegat i ara és conservat gràcies a la voluntat i dedicació del nostre consosi i amic Josep Oriol Puig Vidal, que podem tenir reunits en el nostre local tots aquest documents. No tenen l’atractiu dels colors amb els que identifiquem aquestes festes però si que traspuen encant d’una època ja passada i en la que també el nostre Carnaval era molt gran.
Inaugurarem l’exposició el divendres dia 29 de gener a les set de la tarda en el nostre local social en un acte en el que el senyor Benvingut “Bienve” Moya Domènech, conegut estudiós local de la festa, ens farà la xerrada de presentació i en la que esperem ens pugui acompanyar també la senyora Teresa Llorens, regidora de Cultura del nostre Ajuntament. Com a record de l’exposició editem una edició facsímil del programa de Carnaval de 1899 que tenia la particularitat d’estar totalment il·lustrat per Joan Llaverias i Labró, pintor vilanovi del que l’any passat es complí el 150 aniversari del seu naixement, efemèride que la nostra Societat ja va recordar.
L’exposició estarà oberta fins el 20 de febrer i es podrà visitar en l’horari habitual de la Societat: feiners de 6 a 9 del vespre, dissabtes de 5 a 9 del vespre i diumenges d’11 a 2 de la tarda.

Lloc i adreça de l'acte

Informació de contacte


    T'ha interessat aquest acte?

    Subscriu-te a Eix Diari i rebràs cada divendres l'agenda cultural més destacada al teu correu electrònic. Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

    Subscriu-te ara!

    El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.



    Avui al Penedès


    SEGUEIX-NOS

    Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

    Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!