Agenda del Penedès

Fires i festes

Festivitat de Sant Jocund a Vilafranca

Vilafranca del Penedès | Diferents indrets | 04-02-2016 fins 14-02-2016

El retaule mural de sant Jocund ja està enllestit a la basílica de Vilafranca

Conferències

El proper dijous 4 de febrer, a les 7 de la tarda, a la sala parroquial Mn. Joan Vinyeta, a la plaça de Santa Maria, l’estudiós Joan Solé Bordes pronunciarà una conferència que, amb el títol “Tres bisbes: Estalella, Morgades, Torras”, repassà els principals aspectes de la influència d’aquests tres personatges penedesencs, justament a pocs dies de la commemoració del centenari de la mort de Josep Torras i Bages, el patriarca espiritual del catalanisme.

Una setmana després, el dijous 11 de febrer, a les 7 de la tarda, també a la sala parroquial Mn. Joan Vinyeta, l’historiador Daniel Sancho París pronunciarà una conferència titulada “L’Església a Vilafranca després de Sant Jocund (1680-1808)” en què tractarà diferents aspectes de l’Església diocesana a Vilafranca: organització, aspectes històrics, devocions, entre d’altres.

Ofici Solemne

El dimarts 9 de febrer, a les 8 del vespre, a la basílica parroquial de Santa Maria, es celebrarà l’Ofici Solemne presidit per Mn. Jaume Berdoy, rector de la parròquia i vicari general del Bisbat de Sant Feliu de Llobregat. En acabar, es procedirà al cant dels Goigs per part de la Societat Coral del Penedès. Finalment, es lliurarà un diploma recordatori a totes aquelles persones, empreses i entitats que han fet una aportació nominal per tal de sufragar les despeses del retaule majòlica de Sant Jocund.

Concert

El diumenge 14, a les 13h, després de la missa de 12h, a la basílica parroquial de Santa Maria, hi haurà el tradicional concert de Sant Jocund interpretat enguany per Berenguer Montserrat (orgue), Neus Santesmases (flauta travessera) i Sergi Renom (violí).

Aportacions a la campanya “Una rajola per a Sant Jocund”

Si bé el retaule majòlica de Sant Jocund ja està instal·lat des de fa un any, a la seva capella a l'interior de la basílica parroquial de Santa Maria de Vilafranca, encara falten aportacions econòmiques per tal de sufragar les despeses ocasionades amb la realització del plafó ceràmic, la seva col·locació i l’adequació de la capella. Si es desitja participar en la campanya es pot fer l’aportació de 50 euros al següent número bancari: Banc Popular ES04 0075 0769 3806 0060 6341 A l'ingrés cal fer constar el nom i cognoms i un telèfon de contacte.

Lloc i adreça de l'acte

Informació de contacte


    T'ha interessat aquest acte?

    Subscriu-te a Eix Diari i rebràs cada divendres l'agenda cultural més destacada al teu correu electrònic. Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

    Subscriu-te ara!

    El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.



    Avui al Penedès


    SEGUEIX-NOS

    Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

    Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!