Exposicions

El Drac de Vilafranca: l'ocult

Vilafranca del Penedès | Capella de Sant Joan | 15-07-2016 fins 13-08-2016

El Drac de Vilafranca busca nous portadors/es

Es creença habitual que «el Drac sempre ha estat igual»  Però realment ha estat sempre igual? I si no és així, quan es van produït els canvis? Al mateix temps, la imatge diferenciada i característica del Drac du a una altra pregunta: d'on surt la figura del Drac de Vilafranca? Quins van ser els models en la seva creació? Quina relació té amb els altres dracs? I anant encara més enllà: d'on surt la idea d'una bèstia com un drac? Quines idees s'hi amaguen al darrera? Han estat sempre les mateixes?

I parlant de la figura del Drac de Vilafranca pròpiament dita, com és l'interior del Drac?   Què s'amaga sota la «pell» de color verd fosc que tots els vilafranquins coneixen tan bé? Què se sent portant-lo?

Aquesta exposició vol donar resposta a aquestes preguntes, mostrant-nos quins són els origens de la imatge del Drac de Vilafranca, perquè és com és. quina relació té amb els altres dracs històrics i presents i també fer un repàs a la «vida i fets» del Drac, una de les figures més antigues de Vilafranca i ben probablement la més coneguda arreu.

L'exposició, que estarà instal·lada a la Capella de Sant Joan de Vilafranca,  s'inaugurarà el 15 de juliol de 2016 a les 20:00 i romandrà oberta fins el 13 d'agost, en l'horari habitual de les exposicions d'aquest espai: de dilluns a divendres, de 17h a 20h; dissabtes de 10h a 14h i de 17h a 20h: i diumenges de 10h a 14h

Lloc i adreça de l'acte

Informació de contacte


    T'ha interessat aquest acte?

    Subscriu-te a Eix Diari i rebràs cada divendres l'agenda cultural més destacada al teu correu electrònic. Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

    Subscriu-te ara!

    El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.



    Avui al Penedès


    SEGUEIX-NOS

    Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

    Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!