Agenda del Penedès

Fires i festes

Festa Major del Vendrell 2016

El Vendrell | Diferents indrets | 25-07-2016 fins 28-07-2016

Festa Major del Vendrell 2016

El primer dia de la festa grossa, el dia de Sant Jaume, inclourà la tronada i el repic de campanes a les 12 h. A la tarda, hi haurà dos espectacles infantils, sardanes i una exhibició de ball d’escoles de danses. A la plaça Vella, a les 21:30 h, tindrà lloc el II Acte d’entrega del pergamí dels padrins de Festa Major; a les 21:45 h, es farà el pregó a càrrec de Pep Querol Segura i, a les 22 h, la companyia Todozancos representarà l’acte inaugural. A les 23:15 h està previst el castell de focs artificials, que tornarà a fer-se al Camp d’Esports. I, tot seguit, a l’aparcament del c/ Colom, el concert d’empalmada comptarà amb les actuacions de Tobogan Tones, Lax´n´Busto, Buhos i Dj Ecléctico.

El dia de Santa Anna, 26 de juliol, arrencarà ja amb les matinades a càrrec de Les Gralles del Baix Penedès i els grallers Tocats de Canya, i també amb unes matinades a càrrec del Ball de Diables del Vendrell. A les 10 h, l’església acollirà l’ofici solemne en honor a Santa Anna, amb l’acompanyament musical de la cobla de tres quartans Ço del Botafoc. A les 11 h, a la plaça Vella, es farà la Ballada d’Honor a Santa Anna i, tot seguit, la cercavila de cultura popular. Com ja és tradicional, la cercavila acabarà de nou a la plaça Vella, on seguiran els versos dels Diables i l’actuació castellera dels Nens del Vendrell. A la tarda, hi haurà una animació infantil, el concert del Cor-Orfeó i una exhibició dansa i ball. A les 21 h, des del carrer de les Roquetes, s’iniciarà el Correfoc, amb la participació de disset grups, que finalitzarà a la plaça Vella amb l’encesa de lluïment a càrrec de tots els grups i amb la tradicional carretillada del Ball de Diables. Tot seguit, es donarà pas a l’encesa del campanar, un altre dels actes més significatius de la Festa Major vendrellenca. Els concert jove de la nit anirà a càrrec de La Folie, La Raiz i Dj Manyé.

El dia 27, Dia de Santa Anneta, es continuarà amb el desdoblament de la cercavila de grups de cultura popular, que ja es ve fent des de fa dos anys i que té una bona acollida. Al matí, es farà la cercavila infantil i, a la tarda, la dels grups d’adults. Aquest any, s’hi afegirà una cercavila de l’Agrupació Musical i Majorets Santa Anna. Un show infantil, una exhibició de ball d’escoles de dansa i una masterclass de zumba completaran la tarda. A la nit, es podrà gaudir de la Festa 40 Principals.

Del dilluns 28 de juliol, Dia del Gos, entre moltes altres propostes, en destaca el trasllat de la imatge de Santa Anna a casa d’un portant d’honor, les representacions del Ball de Malcasats, l’acte de nomenament dels nous Administradors de Santa Anna de la Festa Major del 2017, que encendran el quilòmetre de traca, la qual donarà pas un espectacle de monòlegs amb José Corbacho i María Juan i als concerts de la nit. A la tarda, la Rambla serà presa pels infants, que podran gaudir de tot un conjunt de jocs i de tallers.

Els Administradors van explicar que han volgut potenciar els concerts i les activitats infantils. Pel que fa als concerts, s’ha apostat pels grups locals i, d’altra banda, s’ha aconseguit que tots els dies hi hagi propostes per als infants de totes les edats.

Tots els actes es podran consultar de forma detallada en el programa de la Festa Major, que tindrà dos formats, un de mà gratuït i un de pagament en forma de pack, produït per la Impremta Ramon, que inclou el llibre amb els actes i moltes sorpreses per poder gaudir la Festa Major d’una manera molt especial, a través d’un sorteig que es farà el diumenge 24 de juliol. Aquest pack es podrà adquirir al preu de 10 € a la Dolceria Soler, a L’Obrador, a la Farmàcia Rovira, al CIT, al Centre cívic L’Estació i a l’Oficina de Turisme de Coma-ruga. El programa d’actes també es pot consultar al web municipal: http://www.elvendrell.net/festa-major-cid-414 .

Lloc i adreça de l'acte

Informació de contacte


T'ha interessat aquest acte?

Subscriu-te a Eix Diari i rebràs cada divendres l'agenda cultural més destacada al teu correu electrònic. Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Subscriu-te ara!

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.



Avui al Penedès


SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!