Teatre, dansa i arts escèniques

El Lago de los cisnes, per St. Petersburg Festival Ballet

Vilafranca del Penedès | Teatre Casal | 06-03-2017

El Lago de los cisnes, per St. Petersburg Festival Ballet

El St .Petersburg Festival Ballet combina les millors tradicions i l’esperit de Sant Petersburg i el ballet. L’elegància, la gràcia i la lleugeresa deliciosa, és el que fa del ballet d’aquesta ciutat, quelcom diferent i reconeixible, per entesos i amants de la dansa de tot el món.

Durant els darrers cinc anys, l’èxit de la companyia l’ha dut a recórrer en gira països com Alemanya, Àustria, Itàlia, Finlàndia, Suècia, Polònia, Islàndia, la República Txeca, Hongria, Croàcia o Eslovàquia.

L’any 2014, el St .Petersburg Festival Ballet va representar en cinc ocasions el ballet clàssic ‘El Trencanous’ al gran teatre ‘Harpa Hall’ de Reykjavik, acompanyats de l’Orquestra Simfònica d’Islàndia. El Nadal d’aquell mateix any, la companyia va dur a terme dotze representacions espectaculars del Llac dels cignes, a la ciutat de Munich, amb 48 cignes damunt l’escenari.

Excepcionals solistes i ballarins, un meravellós conjunt de disseny i vestuari combinat amb un disseny coreogràfic acurat i elegant i la màgia de la música de Txaikovski. Això és el que el St. Petersburg Festival Ballet ofereix als amants del ballet d’arreu del món.


El llac dels cignes

El llac dels cignes és el primer dels tres ballets que va escriure el compositor rus Piotr Ilitx Txaikovski, a petició de l'Òpera de Moscou. Originalment es va estrenar al Teatre Bolxoi de Moscou el 1877. En aquell moment no va ser gaire acceptat però el 1895 es va reestrenar amb una nova coreografia, aquesta vegada de Màrius Petipà, que va assolir un gran èxit al Teatre Mariïnski de Sant Petersburg.

Sens dubte aquest ballet és dels més coneguts i populars del món per la seva concepció, la seva admirable coreografia i la meravellosa música de Txaikovski.


Ballarins principals

Margarita Zhuchina
Margarita Rudina
Maksim Tkachenko
Aleksey Nasadowich

Lloc i adreça de l'acte

Informació de contacte


    T'ha interessat aquest acte?

    Subscriu-te a Eix Diari i rebràs cada divendres l'agenda cultural més destacada al teu correu electrònic. Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

    Subscriu-te ara!

    El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.



    Avui al Penedès


    SEGUEIX-NOS

    Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

    Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!