Agenda del Penedès

Conferències, col.loquis

Parlem de banquets: de Plató al somni del Celler de Can Roca

Vilafranca del Penedès | l'Agrícol | 22-02-2017

Parlem de banquets: de Plató al somni del Celler de Can Roca

L'acte és farà el proper dimecres 22 de febrer, a les set de la tarda, a l'Agrícol (passatge d'Alcover, 2 de Vilafranca). La presentació comptarà amb Marta Gómez Mata i Fèlix Rabal Quixalós, autors del llibre, amb la col.laboració de Joan Cuscó Clarassó, filòsof i musicòleg.
“Petites històries de banquets” s’ha presentat en forma de diàlegs filosòfics i gastronòmics a diversos llocs de Catalunya, sempre amb molta participació i interès per part del públic. Aquest cop es presenta a Vilafranca, ciutat imprescindible en tots els esdeveniments culturals que tinguin el vi com a eix central.

El públic que hi assisteixi també podrà degustar-la i naturalment, participar a la conversa fent preguntes o aportacions. Tots els assistents a l'acte podran gaudir d'una copa de vi DO Montsant per cortesia del Centre Quim Soler, la literatura i el vi d'El Molar (Priorat).

Petites històries de banquets és un llibre que fa un itinerari inèdit i ben documentat per uns quants banquets molt importants, des del banquet de Plató al que va organitzar El celler de Can Roca. Banquets que apareixen en obres filosòfiques o literàries, els que retraten algunes pintures o pel·lícules famoses, els banquets com a obres d’art, com a espectacle, com a actes de reivindicació o com a provocacions. El llibre recull moltes anècdotes i reflexions però sobre tot és interessant perquè es remunta directament al nucli de la nostra pròpia cultura: els banquets i el vi configuren el nus format per dues tradicions que són la grega i la judeocristiana.

I si la primera va més enllà d'instituir el banquet com un acte social per convertir-lo en un gènere filosòfic i literari, la segona el converteix en l'acte fundacional d'una religió i alhora en destaca l'espiritualitat. Però en tot cas, aquestes dues concepcions que provenen de les dues bandes de la Mediterrània i que se'ns presenten com aparentment oposades, potser no s'haurien donat sense un element que els és comú i que, en certa manera, les uneix: el vi.

Lloc i adreça de l'acte

Informació de contacte


T'ha interessat aquest acte?

Subscriu-te a Eix Diari i rebràs cada divendres l'agenda cultural més destacada al teu correu electrònic. Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Subscriu-te ara!

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.



Avui al Penedès


SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!