Exposicions

Fràgils: Exposició escultòrica de Raquel Camacho

Sala dels Trinitaris 03-03-2017 fins 02-04-2017 | 20:00
Fràgils: Exposició escultòrica de Raquel Camacho

“Fràgils” és una exposició en la qual es mostra el treball més actual de l'artista Raquel Camacho. A l'exposició podrem veure tant obra gràfica, concretament litografies amb pedra, com obra escultòrica realitzada amb fusta, plomes, alabastre, marbre i coure.

Lloc i adreça de l'acte

Informació de contacte

  Un total de dinou peces escultòriques ompliran l’espai de la Sala dels Trinitaris talment un bosc màgic de fragilitat i bellesa. Es tracta d’una exposició essencialment metafòrica . El que més impacta d’aquest bosc és la substitució de les fulles per plomes. Diverses branques de matolls, secs i pelats, acaben els extrems amb petites i etèries plomes blanques.
  En oposició a l’exuberància primaveral, els troncs pelats de l’hivern ens comuniquen la desolació, la solitud i el desempar. Les branquetes, que havien sostingut les fulles verdes plenes de vida, es mostren nues, desprotegides, estàtiques sense el dringar que el vent li donava. Raquel Camacho agafa les branques i les vesteix; a l’extrem de cada branca, com si fos una florida, hi apareix una ploma, o més aviat un plomissol. La funció dels plomissols és escalfar; amb les seves barbes desordenades, lliures i suaus, ens recorden els polls més menuts, com petites esferes delicades, lleugeres i extremadament suaus que inviten a la protecció i encenen la tendresa.
  Després d’un període de més de deu anys sense exposar, dedicada intensament a la recerca en el terreny del disseny Raquel Camacho torna al circuit artístic mitjançant una mostra de les seves últimes creacions gràfiques bidimensionals mitjançant la litografia sobre pedra fruit del treball amb la seva Eugène Brisset, una premsa litogràfica del segle XIX, així com peces escultòriques tridimensionals que acompanyen y complementen les litografies.
  Raquel Camacho és investigadora en disseny, artista visual i professora d’arts plàstiques i disseny. El seu treball abasta des de la comunicació i la identitat visual fins  el motion graphic, el mapping i el videoart, amb un interès especial per a l’educació i la recerca en l’àmbit del disseny.
  Després d’una llarga formació acadèmica, amb l’obtenció de diversos màsters (Màster en “Motion Graphics i Mapping”; Màster en “Resech Desing”; Màster en “Temps i llocs en l’escultura moderna”.  És Doctora en Disseny Gràfic per la Universitat de Belles Arts i des de l’any  2015 és la directora de l’Escola d’Art i Disseny Gaspar Camps d’Igualda, on imparteix classes d’art i disseny gràfic. També és professora d’aquesta disciplina a l’escola Municipal d’Art Arsenal de Vilafranca des de l’any 2004.
  Actualment te un taller propi de litografia sobre pedra i gravat per a l’edició d’obra gràfica.
  La inauguració de l’exposició anirà a càrrec del regidor de Cultura de l’Ajuntament de Vilafranca, Raimon Gusi, i la presentació serà a càrrec del filòsof, dissenyador i crític d’art Xavier Vives i Sabaté.
  L’exposició Fràgils es podrà veure a la Sala dels Trinitaris fins al diumenge 2 d’abril en horaris de dimecres a divendres de 17 a 20h; dissabtes i diumenges de 18 a 20h.

  T'ha interessat aquest contingut?

  Subscriu-te al butlletí d'Eix Diari i rebràs la informació més destacada al teu correu electrònic

  Mitjançant l'enviament del meu email confirmo que he llegit i accepto la política de privacitat.

  Dret a vot

  Als demòcrates que votareu NO

  Dani Gàmez

  Vull donar les gràcies a totes les persones que votareu, i que votareu que no. I us vull donar les gràcies perquè vosaltres també lluitareu contra el sistema establert