Conferències, col.loquis

Presentació de "Novembre..." la novel·la guanyadora del Premi Celler de Lletres

Sant Sadurní d'Anoia | Biblioteca Ramon Bosch de Noya | 06-04-2017

Presentació de

Novembre
L’Olívia viu les primeres setmanes com a professora en un institut del Penedès i es rendeix a la bellesa del paisatge d’aquell mar de vinyes. Tant, que gairebé pateix un accident de cotxe distreta pels colors que contempla, un accident que, tot i no produir-se, tindrà conseqüències. Alhora, la jove mestra comença a pren dre consciència de la greu situació que viu un alumne seu, en Miquel.
La relació de l’Olívia amb el seu marit és aparentment plàcida, tot i que alguns núvols de desconfiança semblen amenaçar l’horitzó de la parella.

En Sergi, l’amo d’una cafeteria propera a l’institut, apareix en la vida de l’Olívia per iniciar-la en el coneixement de la vinya, del vi i de la terra que els crea. I per mostrar-li un univers de sensacions que ja mai més serà el mateix que ella havia conegut.

-----
Núria Valentí Arbós (Les Franqueses del Vallès, 1964) creix en un entorn rural que marca la seva manera de ser. Estretament vinculada al món de l’art, passa llargues temporades al sud-oest de França participant en projectes amb artistes de Bordeus on, a més, aprèn a entendre la vinya i el vi, i també tot el que envolta el món dels productors artesans gastronòmics.
Tot plegat influeix molt en la seva sensibilitat a l’hora de valorar els productes autòctons i decideix crear la revista Art-e-sans, a través de la qual s’immergeix en el coneixement dels processos d’elaboració i producció de gran diversitat de productes.
Núria Valentí es caracteritza per una inacabable curiositat i per valorar molt especialment la senzillesa. Amb la seva obra Novembre... va guanyar el Premi de novel∙la curta Celler de Lletres 2016, organitzat per la Biblioteca Municipal Ramon Bosch de Noya i l’Ajuntament de Sant Sadurní d’Anoia.

Lloc i adreça de l'acte

Informació de contacte


    T'ha interessat aquest acte?

    Subscriu-te a Eix Diari i rebràs cada divendres l'agenda cultural més destacada al teu correu electrònic. Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

    Subscriu-te ara!

    El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.



    Avui al Penedès


    SEGUEIX-NOS

    Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

    Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!