Conferències, col.loquis

X Assemblea internacional de persones laringectomitzades

Vilanova i la Geltrú | Auditori Eduard Toldrà | 28-04-2017 fins 29-04-2017

X Assemblea internacional de persones laringectomitzades

Divendres 28 i dissabte 29 d'abril, l'Auditori Eduard Toldrà acollirà aquesta trobada, que compta amb la col·laboració de la Regidoria de Salut de l'Ajuntament, i a la que s'esperen prop de 180 assistents de tot l'estat espanyol, Portugal i Itàlia.

Així, divendres la benvinguda i inauguració de la jornada anirà a càrrec de Manuel Arévalo, president de l'Associació de Laringectomitzats del Garraf; Gisela Vargas, regidora de Serveis Socials i Salut; un representant de la Generalitat de Catalunya; i Neus Lloveras, alcaldessa de VNG.
La conferència inaugural, "Factors de risc actuals de càncer de cap i coll", anirà a càrrec del Dr. Miquel Quer i Agustí, catedràtic de la Universitat de Barcelona i director del Servei d'O.R.L. i patologia cèrvicofacial de l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau.
Les ponències seran: "Fisioteràpia després de la laringectomia", a càrrec de la fisioterapeuta Rosana Valverde; "Cures de l'estoma i gestió de secrecions d'un laringectomitzat", de la infermera de l'Hospital Josep Trueta Raquel Martínez, i "Qualitat de vida després de la intervenció", d'Elisabet Perálvarez, logopeda d'ATOS MEDICAL.
Després d'una actuació del saxofonista italià Salvatore Barile, els participants podran visitar a la tarda els museus Víctor Balaguer, Can Papiol, Espai Far i Torre Blava. Al vespre es farà una cata de vins i un sopar de gala al restaurant La Daurada.

La jornada de dissabte, titulada "Optimisme després d'una laringectomia", comptarà amb el testimoni de diverses persones afectades de diversos punts d'Espanya. També inclourà un homenatge pòstum a Ramón Merino, autor del llibre "Tu amor en medio del caos", i les xerrades "La normalización de la vida en un@ laringectomizad@", de Francisco José i Carmen Rodero; "Mundos paralelos", de Mercedes Huarte i Sol Martín; "El deporte después de una laringectomía", de José González; "Posibles formas de afrontar una recaída", de Jordi Bargalló; i "Solidaridad, la esencia del voluntariado", de Manuel Villarroel.
També es farà una reflexió dels 10 anys de l'organització d'aquestes assemblees, a càrrec de Maite Arenas i Torcuato Romero, i un resum d'aquesta edició.
La trobada es clourà a la una del migdia, després de l'actuació de les corals de Laringectomitzats de Lleida i Terrassa.

Lloc i adreça de l'acte

Informació de contacte


    T'ha interessat aquest acte?

    Subscriu-te a Eix Diari i rebràs cada divendres l'agenda cultural més destacada al teu correu electrònic. Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

    Subscriu-te ara!

    El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.



    Avui al Penedès


    SEGUEIX-NOS

    Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

    Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!