Fires i festes

Temps de vi 2017

Vilanova i la Geltrú | Diferents indrets | 09-06-2017 fins 11-06-2017

Temps de Vi 2016

Una fira més gastronòmica

Entre les novetats més importants d'aquesta sisena edició de la fira es troben els tastos enogastronòmics, amb presència de formatges, ostres i fins i tot un tast de sobrassades , com ha explicat Oscar Villagarcía. També hi haurà un espai dedicat als professionals, amb un showrroom de vins tranquils i escumosos del Massís del Garraf que tindrà lloc el dilluns posterior a la fira (12 de juny) a la Torre d'en Veguer. Villagarcía però ha destacat també el primer tast que l'associació de cellers del Penedès Qalidès organitzarà divendres 9 de juny al restaurant Marejol, i la Festa Joves Confrares del Cava, una festa que se celebrarà dissabte 10 a la Daurada Beach Club, i que arrencarà passada la mitjanit. Entre els maridatges d'enguany destaca també el sopar que el restaurant Ceferino organitzarà amb els vins i caves del celler AT Roca la setmana prèvia a la fira, divendres 2 de juny.

Com cada any, no faltaran tampoc els concerts als dos escenaris situats a banda i banda de la rambla. Entre els artistes d'aquesta edició Carles Carbonell ha volgut destacar Judit Neddermann, D-Covers i Jazz de Copes. A més, el swing tindrà també un lloc destacat el diumenge a les 12 h a l'escenari Nord, amb l'actuació de Los 3 Juanetes del Apocadixie, i l'exhibició de ball de diferents col·lectius.

Activitats prèvies a la fira

Com cada any, les setmanes prèvies a la fira se celebraran també diferents activitats. Enguany, amb la voluntat d'afegir un altre punt cultural a la fira, aquestes activitats tindran lloc a les biblioteques públiques de la ciutat.

El dimecres 24 de maig, a les 20.30 h, es presentarà a la Biblioteca Armand Cardona, Vinòmics, un projecte de la DO Catalunya que marida vins i còmics, i que ha tingut una gran acollida entre el públic. La presentació serà en forma de maridatge, i anirà a càrrec de Clara Dalmau, sumiller de la DO Catalunya. Els Vinòmics romandran exposats a la biblioteca des del 24 de maig fins al 23 de juny.

Dissabte 27 de maig serà el torn dels nens, que podran gaudir del taller La Corba camina i recull. Un taller que, inspirat en el llibre homònim que va editar el Celler de Can Roca, proposarà el reciclatge d'ampolles de vi, fang i altres materials. L'activitat tindrà lloc a la Biblioteca Joan Oliva a les 12 h.

La tarda de l'1 de juny serà tarda de poesia i vi a la Biblioteca Armand Cardona (19 h). L'artista i poetessa Francesca Calaf, i el col·lectiu poètic La lluna en un cove seran els encarregats d'aquest recital de poemes que aniran acompanyants d'un tast de vins a càrrec de Vins Aviñó.

En aquesta línia que busca potenciar els lligams de la fira amb la cultura, tant dissabte com diumenge (12 h) hi haurà pintura en directe a càrrec de dos artistes locals que pintaran dues bótes de vi. Dissabte serà el torn de Ferran Ferrer Margalet a l'escenari Nord, mentre que diumenge, a l'escenari Sud, serà Lluís Amaré l'encarregat de mostrar la seva feina. 

Lloc i adreça de l'acte

Informació de contacte


T'ha interessat aquest acte?

Subscriu-te a Eix Diari i rebràs cada divendres l'agenda cultural més destacada al teu correu electrònic. Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Subscriu-te ara!

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.



Avui al Penedès


SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!