Música, concerts, balls

Presentació del projecte El Jardí de la Memòria

Parc de Baix a Mar 19-05-2017 | 18 h
Presentació del projecte El Jardí de la Memòria

“El Jardí de la memòria” és el projecte que es presentarà a Vilanova i la Geltrú, i és el resultat del procés de treball en el que han participat entitats, centres educatius i persones vinculades al context cultural i social de la ciutat.

Lloc i adreça de l'acte

Informació de contacte

  Aquest divendres 19 de maig a les 18 h al Parc de Baix a Mar, al costat de les antigues calderes de la Pirelli, es presenten els projectes realitzats en el marc d'”Estètiques Transversals. Pràctiques artístiques, accions educatives i ciutats mitjanes”, realitzats a Vilanova i la Geltrú sobre el llegat industrial i social de la fàbrica Pirelli.
  “El Jardí de la memòria” és el projecte que es presentarà a Vilanova i la Geltrú, i és el resultat del procés de treball en el que han participat entitats, centres educatius i persones vinculades al context cultural i social de la ciutat.
  Hi han participat el fotògraf Xavier Pascual, que ha realitzat el seguiment del projecte, els alumnes de 3r d'ESO de l'IES Manuel de Cabanyes; els alumnes de l'Escola Municipal d'Art i Disseny de Vilanova i la Geltrú, coordinats per l'artista i professor Joan Nadal; el grup "La Història a les nostres mans. Dones amb memòria"; l'Arxiu Comarcal del Garraf; l'historiador Albert Tubau; i Prysmian Group.

  El projecte es va iniciar a finals del 2016, i en la presentació de divendres es podrà veure els treballs artístics que han realitzat els alumnes de l'Escola Municipal Art i Disseny i els alumnes de l'IES Manuel de Cabanyes. El resultat del procés creatiu és una reflexió al voltant de la importància que va tenir la Pirelli per a la història del segle XX de la ciutat, com va canviar el paisatge urbanístic, el paper de la dona en el món laboral, els avantatges socials dels treballadors, o l'oci. Aspectes que els alumnes han treballat en les sessions realitzades a l'Arxiu Comarcal amb el grup “La història a les nostres mans. Dones amb memòria”, que des de la vessant d'extreballadores de la Pirelli o com a dones d'extreballadors han aportat el seu testimoni oral. Les sessions es van acompanyar amb documentació fotogràfica i objectes del seu arxiu personal relacionats amb el seu entorn laboral, així com també van poder consultar el fons fotogràfic de la Pirelli dipositat a l'Arxiu.
  Les sessions es van complementar amb una visita comentada a càrrec de l'historiador Albert Tubau a l'empresa Prysmian Group, i en la que els alumnes van poder conèixer el passat i el present dels cables Pirelli.

  “Estètiques Transversals” és un projecte organitzat per Idensitat, un projecte de pràctiques artístiques i espais socials. En aquesta tercera edició s'hi han implicat les ciutats de Manresa, a través del Museu Comarcal de Manresa; Mataró, amb el Mataró Art Contemporani; i Vilanova i la Geltrú, amb el Centre d'Art Contemporani La Sala. El projecte compta amb la col·laboració de la Xarxa Transversal i els ajuntaments dels tres municipis implicats.
  L'activitat començarà a les 18 h al Parc de Baix a Mar i finalitzarà a les 20h. De cara a la tardor, està previst que el projecte es converteixi en una exposició i es pugui veure a les tres ciutats que hi han participat.

  T'ha interessat aquest contingut?

  Subscriu-te al butlletí d'Eix Diari i rebràs la informació més destacada al teu correu electrònic

  Mitjançant l'enviament del meu email confirmo que he llegit i accepto la política de privacitat.

  Ensenyament

  Vaga de deures! És la fi de la civilització!

  Jordi Larregola

  Debatre sobre idees és un exercici que s'hauria de fer des de la presumpció d'intel·ligència. Tots estem subjectes a l'error però tots som persones prou madures per prendre les nostres decisions