Agenda del Penedès

Fires i festes

14a Festa per una Societat Inclusiva a Vilanova

Vilanova i la Geltrú | Parc de Baix-a-Mar | 27-05-2017

14a Festa per una Societat Inclusiva a Vilanova

Està organitzada per la Coordinadora d'entitats, centres, ciutadans i ciutadanes de la comarca del Garraf, i la Plataforma Ciutadana per una Escola Inclusiva al Garraf.

La nostra comarca és rica en experiències que han demostrat que la inclusió dels infants i adolescents amb discapacitat, fins i tot amb plurideficiències i un grau d'afectació important, en les escoles, instituts, esplais i centres d'esbarjo ordinaris, aporta beneficis a tothom.
Els entorns inclusius permeten que tothom, petits i grans, aprenguin a incorporar una mirada en positiu capaç de veure les capacitats que permeten créixer i compartir.
La nostra comarca és també rica en iniciatives d'inserció laboral de persones amb discapacitat al mercat ordinari de treball, perquè no té cap sentit tenir una educació i un lleure inclusius si l'accés al món del treball es fa de manera segregada a la resta de ciutadans i ciutadanes.

La Festa, que s'iniciarà a les 16.30 h amb una cercavila des de la plaça de la Vila fins al Parc de Baix-a-Mar, és un acte lúdic a través del qual es vol contribuir a sensibilitzar l'opinió pública sobre els beneficis que ens aporta a tots i totes la inclusió social dels infants, joves i persones adultes amb discapacitat.
A la festa es realitzen més de 45 activitats simultànies, actuacions a l'escenari, i un espectacle de cloenda a càrrec de les colles castelleres per mostrar que només fent pinya aconseguirem una societat més justa per a tothom. Hi haurà tallers de tot tipus, espais de jocs, circuit de cadires de rodes, circuit amb ulls embenats i bastons d'invidents, i actuacions musicals.

L'assistència de més de 4.000 persones de totes les edats és un indicador de l'èxit de la Festa, però no pas l'únic. En la seva organització participen un número creixent de col·laboradors que en la última edició, celebrada el 2015, va aglutinar més de 190 entitats, centres educatius (totes les escoles i instituts públics, i la majoria dels centres privats concertats) i serveis dels sis municipis de la comarca, i més de 170 voluntaris i voluntàries que la van fer possible.

La festa també compta amb el suport i la col·laboració de diversos ajuntaments de la comarca, del Consell Comarcal, de la Diputació de Barcelona i de la Direcció d'Acció Cívica i Comunitària de la Generalitat de Catalunya.

Dies abans de la Festa es realitzen diverses activitats en centres educatius, biblioteques, o entitats diverses que sumen esforços per fer realitat una Societat Inclusiva. 

Lloc i adreça de l'acte

Informació de contacte


    T'ha interessat aquest acte?

    Subscriu-te a Eix Diari i rebràs cada divendres l'agenda cultural més destacada al teu correu electrònic. Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

    Subscriu-te ara!

    El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.



    Avui al Penedès


    SEGUEIX-NOS

    Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

    Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!