Agenda del Penedès

Música, concerts, balls

37è FIMPT. Festival Internacional de Música Popular Tradicional de Vilanova

Vilanova i la Geltrú | Diferents indrets | 16-06-2017 fins 18-06-2017

37è FIMPT. Festival Internacional de Música Popular Tradicional de Vilanova

Com a degà dels festivals internacionals de música tradicional del nostre país, el FIMPT no renuncia a la seva característica fundacional d'internacionalitat però vol posar tota la seva força al servei de la nostra música i els nostres músics, seguint sempre els criteris de qualitat i professionalitat a l'hora de valorar i triar les seves propostes. D'aquesta manera, la programació d'artistes catalans del 37è FIMPT està encapçalada per Carles Belda i Sanjosex, encarregats d'inaugurar el festival, i es complementa amb la música d'autoria pròpia de Jordi Molina Septet que transporta la música d'arrel a les estètiques actuals i que en la roda de premsa de presentació s'ha mostrat "molt il·lusionat de poder ser al festival amb més tradició dels festivals de música popular i tradicional"; la proposta de Pep "Botifarra" i la Spanish Brass Luur Metals que aprofita la riquesa melòdica que caracteritza als "pals" del cant d'estil per a fusionar-la amb el llenguatge contemporani cambrístic; i la formació de música tradicional basada en els instruments de doble canya, Inxa Brass Band, una proposta vilanovina de nova formació que es va estrenar la passada Festa Major en la baixada de gegants.
La representació estatal de música tradicional la conformen, d'una banda, els gallecs Radio Cos, que transmeten amb convicció la seva manera d'entendre la música d'arrel galega i per l'altra, el músic i folklorsita Eliseo Parra, acompanyat en format quintet, per a seduir-nos amb fandangos, rondenyes, guajiras, bulerías i alegrías.
Monsieur Doumani i Papa Orbe y Los Turpiales completen el caràcter internacional del festival, juntament amb la Boban Markovic Orkestar.
Segons el seu director artístic, Jordi Paulí, "gràcies al compromís de les administracions podem aportar un plus de qualitat, de músics internacionals de renom, que dignifiquen un festival que es mereix molts més anys de vida".

Aquest 37è FIMPT celebra la seva inauguració i cloenda fent un sentit homenatge a la persona i la trajectòria musical de Pere Tàpias. Carles Sanjosé (Sanjosex) i l'acordionista diatònic Carles Belda, obriran el 37è FIMPT amb la seva versió del "Passeig del Carme", tal i com van fer Toti Soler, Elisabet Raspall i Jordi Paulí, Gemma Humet i Carles Dènia a les darreres edicions del festival.
L'Ajuntament de VNG i la revista Enderrock organitzen un concert homenatge a Pere Tàpias, on una dotzena d'artistes (sis d'ells vilanovins) faran un repàs per la història musical del cantautor, versionant els seus temes. És l'acte de cloenda de la 37a edició del FIMPT, i la posada en escena del CD que Enderrock ha gravat i distribuït amb la revista publicada aquest mes de maig. L'espectacle porta per títol "Un pèl, nou, un pèl antic. Tribut a Pere Tàpias". Lluís Gendrau, en nom d'Enderrock, ha explicat que "la revista el volia homenatjar en els seus 50 anys de carrera, i aquest tribut pòstum en el marc del FIMPT serà una bona manera de recordar-lo de forma popular, i amb les seves cançons, que formen part de la història d'aquest país".
 

Lloc i adreça de l'acte

Informació de contacte


T'ha interessat aquest acte?

Subscriu-te a Eix Diari i rebràs cada divendres l'agenda cultural més destacada al teu correu electrònic. Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Subscriu-te ara!

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.



Avui al Penedès


SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!