Agenda del Penedès

Música, concerts, balls

cantata en el XXVII Memorial Josep Anton Casas de música a l’escola

Vilafranca del Penedès | Societat La Principal-el Casal | 30-05-2017 fins 31-05-2017

cantata en el XXVII Memorial Josep Anton Casas de música a l’escola

L’objectiu que any darrera any mou l’Ajuntament a organitzar aquesta activitat juntament amb les escoles és que tots els nens i nenes participin d’una mateixa iniciativa i en siguin els protagonistes. La música uneix les persones i ajuntar totes les veus al voltant d’una activitat musical, en el moment de dir adéu a l’ensenyament de la Primària, ha generat un record i una vivència musical inoblidable per als joves que hi han participat.

Una vegada més amb l’Auditori de Barcelona
 

Enguany els més de 479 escolars vilafranquins cantaran les peces musicals de La nit dels malsons amb 8 instrumentistes professionals i 2 solistes. Una cantata, en el marc del projecte Cantània i que, cada any, l’Auditori de Barcelona encarrega a compositors i escriptors catalans de reconegut prestigi. Una obra pensada expressament per ser cantada per un gran cor de veus de nens i nenes amb l’acompanyament de músics d’alt nivell professional.
La nit dels malsons es representarà 125 vegades a 19 ciutats diferents: a Catalunya, a L’Auditori, Figueres, Granollers, Manresa, Mataró, El Vendrell, Olot, Sant Cugat del Vallès, Vic i Vilafranca; fora de Catalunya: a Cadis, Madrid, Parla, Saragossa, Sevilla i Valladolid. A Alemanya: a Biefeld, Koblenz i Nuestadt; a Brussel·les, ciutat de Bèlgica, i per primera vegada a Portugal, a la ciutat de Guimaraes. En total la cantaran aproximadament 50.000 nens i nenes, de més de 1.500 escoles de primària.
Cantània és una activitat amb diferents fases d’actuació: sessions de formació amb el professorat, treball del professorat de música a la seva aula i concerts finals interpretats per l’alumnat. És el fruit del treball de tot un any dels alumnes, professorat de música i equips escolars.
La nit dels malsons és una obra composta per Àlex Martínez i escrita per Marta Buchaca. La direcció musical anirà a càrrec de Josep Prats, Elisenda Carrasco, Oriol Castanyer i Montse Meneses.
La cantata és una producció de l’Auditori de Barcelona i compta amb el suport de la Generalitat de Catalunya i de l’Obra Social La Caixa.

Altres propostes musicals escolars

L’Ajuntament de Vilafranca programa diverses activitats al llarg del curs escolar per donar suport a la sensibilització musical, en la línia d’oferir recursos que complementin el treball que fan els especialistes de música a totes les escoles.
Aquestes iniciatives inclouen les audicions de petit format de la Fira Musical, per als alumnes de 1r a 4t de primària, que aquest curs ha comptat amb fagot i oboè, percussió i quartet de flautes de bec. Per als cursos de 5è de Primària, i dins del marc de l’activitat Sona a Cinquè!, s’ha realitzat un concert participatiu sobre La nova cançó i la cançó d’autor amb el Cesk Freixas, Rai Iniesta i Victor Nin i també han realitzat la Corrandescola.

Lloc i adreça de l'acte

Informació de contacte


    T'ha interessat aquest acte?

    Subscriu-te a Eix Diari i rebràs cada divendres l'agenda cultural més destacada al teu correu electrònic. Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

    Subscriu-te ara!

    El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.



    Avui al Penedès


    SEGUEIX-NOS

    Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

    Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!