Agenda del Penedès

Música, concerts, balls

II Seminari Guimerà i la Música

El Vendrell | Escola Municipal de Música | 03-06-2017

II Seminari Guimerà i la Música

El seminari esdevé una trobada anyal de referència tant per als estudiosos de Guimerà i el teatre vuitcentista, com també per als directors, intèrprets, escenògrafs, músics entre altres, que hagin representat, o puguin representar algun dia, l’obra de Guimerà en l’àmbit professional o amateur. Tot plegat comptant amb la participació activa del poble del Vendrell. L’any passat es va centrar en l’obra de Maria Rosa, peça que va iniciar una fructífera i sòlida relació personal i professional de Guimerà amb l’actriu María Guerrero. Aquesta circumstància concreta va ser el punt de partida de la posterior i progressiva projecció internacional de la figura i el teatre de Guimerà. Aquest any el Seminari estarà centrat en Guimerà i la música. Per això s’ha convidat a participar als principals especialistes en la història de la música per a poder posar l’accent en aquest aspecte sobre les obres de Guimerà que van ser un referent dins el camp de l’òpera i la lírica del moment.

El programa del II Seminari s’iniciarà amb la presentació del llibre que recull les ponències del I Seminari Guimerà, a càrrec d’Enric Gallén. Tot seguit, hi ha programades les ponències següents:
10: 30 h Xosé Aviñoa: “Guimerà, impulsor de repertoris lírics”
11:00 h Francesc Cortés: “Entre el drama i l’èpica: el lied a l’obra de Guimerà”
11:30 h Roger Alier: “Tiefland, una òpera verista alemanya”
12:30 h Albert Guinovart i David Puertas: “Del llibret a la partitura”

Un cop finalitzades les ponències, l’activitat es trasllada al Museu Àngel Guimerà on, a les 13 h, es farà el concert “Guimerà líric”, a càrrec del grup Operaílica, i a les 19 h, tindrà lloc una visita guiada, a càrrec de David Puertas, amb el títol “Una visita musical per a una vida teatral””.

Tant l’entrada a les ponències com al concert i a la visita guiada és gratuïta. Només cal fer reserva prèvia per poder fer la visita, als telèfons 977 66 10 06 i 977 66 56 84 o al correu electrònic museuguimera@elvendrell.net.

Lloc i adreça de l'acte

  • El Vendrell
  • Escola Municipal de Música
  • A partir de les 10 hores

Informació de contacte


    T'ha interessat aquest acte?

    Subscriu-te a Eix Diari i rebràs cada divendres l'agenda cultural més destacada al teu correu electrònic. Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

    Subscriu-te ara!

    El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.



    Avui al Penedès


    SEGUEIX-NOS

    Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

    Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!