Agenda del Penedès

Conferències, col.loquis

El llibre Feminisme de butxaca, de Bel Olid, tanca el cicle de Tertúlies a la Terrassa de Vinseum

Vilafranca del Penedès | Vinseum | 26-07-2017

El llibre Feminisme de butxaca, de Bel Olid, tanca el cicle de Tertúlies a la Terrassa de Vinseum

L’escriptora i activista feminista Bel Olid (Mataró, 1977) participarà dimecres, dia 26 de juliol, a partir de les 20,15 hores, a les Tertúlies d’estiu a Vinseum per presentar el seu llibre Feminisme de butxaca (Angle editorial, 2017). Olid mantindrà una conversa amb la periodista de Ràdio Vilafranca Clàudia Climent. En el decurs de la vetllada, el públic assistent podrà adreçar-se a l’autora convidada per parlar d’aspectes relacionats amb el llibre o altres temes d’interès. Per arrodonir la vetllada es degustarà una copa de cava Maset i formatges de la botiga Xerigots.
Escriptora, traductora, professora de la Universitat Autònoma de Barcelona i presidenta de l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana des de l’any 2015, Bel Olid és una persona compromesa amb el feminisme. De fet, ella mateixa es defineix com a una activista feminista “moderadament radical” que en el seu llibre Feminisme de butxaca exposa d’una manera clara alguns conceptes fonamentals per comprendre la lluita feminista actual. Entre altres coses, Bel Olid explica que ella va ser educada a la dècada dels anys vuitanta del segle passat en una escola pública basada en la coeducació i una certa idea d’igualtat, però que, ben aviat, es va sentir estafada en veure que l’univers continuava girant i es continuava explicant exclusivament des del punt de vista dels homes i això es tradueix en un seguit de desigualtats que, moltes vegades, han quedat instal·lades en una mena de normalitat que no admet cap qüestionament.
Amb la vetllada de dimecres es clourà la quarta edició del cicle de Tertúlies d’estiu a Vinseum organitzat per Vinseum, Ràdio Vilafranca, Penedès Televisió, la Biblioteca Torras i Bages i La Cultural llibreria.

Lloc i adreça de l'acte

Informació de contacte


    T'ha interessat aquest acte?

    Subscriu-te a Eix Diari i rebràs cada divendres l'agenda cultural més destacada al teu correu electrònic. Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

    Subscriu-te ara!

    El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.



    Avui al Penedès


    SEGUEIX-NOS

    Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

    Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!