Agenda del Penedès

Exposicions

Ramon Llovet (1917-1987). Més enllà de la realitat aparent

Vilafranca del Penedès | Aula de Cultura – Fòrum Berger Balaguer | 12-01-2018 fins 04-03-2018

Ramon Llovet (1917-1987). Més enllà de la realitat aparent

L’exposició s’inaugura aquest divendres 12 de gener a les 19h30 a càrrec de Roger Llovet, fill de l’artista, amb parlaments de Bernat Puigdollers. En acabar s’oferirà cava als assistents per gentilesa de Jané Ventura.
Tant l’exposició com el llibre són el resultat d’un projecte sobre la vida i obra de Ramon Llovet, un dels creadors oblidats de després de la Guerra Civil Espanyola, on es redescobreix una obra variada i desigual que, tot i inscriure’s dins d’un corrent social i expressionista, passa diverses fases i acaba convertint-se en un reflex del seu anhel per allò espiritual i metafísic.
L’obra de Llovet és punyent, variada i eficaç. En molts moments s’hi contraposen l’amargor no explícita d’un moment convuls amb la dolçor de l’esperança. La pintura de Llovet rememora aquells dies en el quals l’art entrava a les cases amb facilitat i oferia mons on, sense perdre la consciència del dolor, s’hi cercaven moments de pau.
Ramon Llovet Miserol (1917-1987) comença a dibuixar i a pintar des de molt petit. Durant molts anys forma part del grup de pintors de la Sala Gaspar de Barcelona, per on van passar tants artistes de primera línia. A partir dels anys 50 participa en nombroses exposicions individuals i col·lectives a Catalunya i a Espanya i rep diferents guardons i el reconeixement de la crítica. També exposa a França, EUU, Alemanya... Al llarg del temps, la seva obra evoluciona de temes socials-expressionistes cap a un major lirisme. A mitjans dels anys 60, comença a interessar-se pel pacifisme i la no-violència, fet que influirà profundament en la seva forma de pensar i en la seva obra pictòrica. La seva pintura expressa –moltes vegades per mitjà de la representació de coloms i també de flors– l’amor, la pau, la felicitat o un anhel de quelcom inabastable cada vegada més espiritual i metafísic.
L‘exposició aplega unes 25 pintures de Ramon Llovet, la majoria del fons familiar. No obstant, diferents col·leccions privades del Penedès també han cedit obres per a l’exposició que ens recorda aquest gran artista català a través d’una selecció de la seva obra pictòrica. A la seva etapa de maduresa artística el Penedès influeix en el seu esperit i la seva obra, quan s’instal·la en una masia a Guardiola de Font-Rubí. La mostra es podrà visitar gratuïtament en l’horari habitual d’obertura de l’aula de cultura fins diumenge 4 de març.

Lloc i adreça de l'acte

  • Vilafranca del Penedès
  • Aula de Cultura – Fòrum Berger Balaguer
  • Rambla Nostra Senyora, 6
  • De dijous a dissabte de 18h-20h. Diumenges i festius de 12h-14h i de 18h-20h

Informació de contacte


    T'ha interessat aquest acte?

    Subscriu-te a Eix Diari i rebràs cada divendres l'agenda cultural més destacada al teu correu electrònic. Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

    Subscriu-te ara!

    El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.



    Avui al Penedès


    SEGUEIX-NOS

    Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

    Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!