Conferències, col.loquis

Conferències sobre la presència jueva a Vilafranca del Penedès

Vilafranca del Penedès | Diferents indrets | 01-02-2018 fins 15-02-2018

Conferències sobre la presència jueva a Vilafranca del Penedès

El territori del call jueu de Vilafranca deuria tenir més o menys uns 6.200 metres quadrats i la població jueva era entre 200 i 300 persones. Aproximadament, un deu per cent de la població. 1327 es va concedir el permís per a refer i eixamplar la sinagoga- i per la quantitat de la seva tributació, eren la tercera aljama de Catalunya.

El dia 1 de febrer, a les 19 h, a l’auditori del Vinseum, Manuel Forcano, poeta i hebraista ens parlarà sobre Els calls catalans. A l’acabar la conferència hi haurà un tast de vi Kosher de Pinord.

El dia 8 de febrer, a les 19 h, a l’Arxiu Comarcal de l’Alt Penedès, es faran dues conferències breus. A la primera, Xavier Esteve arqueòleg, parlarà dels detalls de La excavació arqueològica a Cal Badia. Primera excavació del Call Jueu de Vilafranca?. A la segona, Josep Maria Masachs, medievalista i arxiver, parlarà sobre El call a Vilafranca.

El dia 15 de febrer, a les 19 h, a l’Arxiu Comarcal de l’Alt Penedès, es faran dues conferències breus dels historiadors: Roger Benito parlarà de conflictes de jueus vilafranquins i Josep Bosch, sobre la documentació notarial i el call jueu de Vilafranca. A la segona, Maria Josefa Estanyol, catedràtica d’història jueva de la UB, parlarà dels Jueus catalans. 

Lloc i adreça de l'acte

Informació de contacte


    T'ha interessat aquest acte?

    Subscriu-te a Eix Diari i rebràs cada divendres l'agenda cultural més destacada al teu correu electrònic. Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

    Subscriu-te ara!

    El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.



    Avui al Penedès


    SEGUEIX-NOS

    Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

    Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!