INCERTA GLÒRIA

Agustí Villaronga - 2017. Catalunya. 115 min.

Sinopsis

Front d’Aragó, 1937. Lluís, un jove oficial republicà destinat en un lloc temporalment inactiu, coneix la Carlana, vídua enigmàtica de la qual s’enamora, fet que ella aprofita per entabanar-lo a falsificar un document que la converteix en senyora de la comarca.
Soleràs, oficial degradat i el millor amic del Lluís, descobreix el frau. Soleràs, enamorat secretament de la dona del Lluís, li exigeix que allunyi el fill i la mare del noi dels bombardejos de Barcelona a canvi de no delatar-lo.
Quan la Trini, dona del Lluís, arriba al poble i descobreix la traïció del seu marit, comença un altre “estat de guerra” paral·lel al del moment històric que farà aflorar entre els protagonistes tot tipus de passions: Lloables i miserables. Intemporals i universals.
És una història d’amistat profunda que topa amb l’ètica confrontada dels protagonistes. Tot i que la Guerra Civil espanyola és l’escenari de fons, no es tracta d’una pel·lícula bèl·lica, ja que gairebé no es disparen trets. La trama se centra en les personalitats i la visió del conflicte dels personatges des d’una perspectiva gairebé filosòfica.
Incerta glòria és l’adaptació de la novel·la homònima de Joan Sales (1912-1983), advocat i professor de català que es va exiliar després de la guerra i que va tornar el 1948 per dedicar-se al món editorial. L’obra va ser considerada el 2014 pel diari The Economist, una de les deu millors novel·les publicades en anglès.
Agustí Villaronga dirigeix aquest film amb un pressupost de quasi quatre milions d’euros. Està produït per Massa d’Or, de la Isona Passola. Es repeteix així el tàndem Passola-Villaronga de la triomfadora dels Goya i dels Gaudí del 2010, Pa Negre.
A la pel·lícula hi ha participat TV3, té el suport de la Generalitat de Catalunya, del Govern d’Aragó i del Ministeri de Cultura, entre altres institucions. Els escenaris on ha estat rodada són els que Sales descriu en la novel·la.
Sense cap dubte, és un títol que sonarà als propers certàmens del cinema estatal i tindrà projecció internacional.

Cartell de INCERTA GLÒRIA

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!