EL OTRO LADO DE LA ESPERANZA

Aki Kaurismäki - 2017. Finlàndia. 98 min.

Sinopsis

Khaled arriba a Hèlsinki dins d’un vaixell de càrrega procedent de Síria, fugint de la guerra i buscant l’única família que li queda: una germana desapareguda. Wikhström, ciutadà finlandès, té un cop de sort econòmic i decideix trencar el seu matrimoni i deixar la feina per regentar un decadent restaurant amb cambrers pintorescs. La vida dels dos es creuarà per iniciar una relació tragicòmica que els ha d’ajudar a trobar un lloc al món, encara que des de perspectives molt diferents.
Amb aquesta pel·lícula, segona entrega de la que serà una trilogia començada per l’excel·lent Le Havre, el director finlandès Kaurismäki fusiona amb elegància la trascendència, l’humor i els personatges extravagants que caracteritzen el seu cinema per criticar la reacció de països idealitzats, com el seu, davant la situació dels refugiats i que el va fer mereixedor, a Berlín, de l’Ós de Plata 2017 al millor director.

Cartell de EL OTRO LADO DE LA ESPERANZA

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!