La millor selectivitat

Carles Domingo, l'alumne 10: "Si la situació del país segueix igual, el meu futur no el veig aquí" (VÍDEO)

El vilanoví que ha tret el primer 10 de nota mitjana en la història de la selectivitat vol estudiar a la UPC una doble titulació de Matemàtiques i Enginyeria Industrial

Carles Castro. Carles Domingo, l'alumne 10

Carles Castro. Carles Domingo, l'alumne 10

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Carles Domingo és el primer alumne que ha tret un 10 de nota a la selectivitat. És un vilanoví que ha estudiat a l'escola El Cim i a l'Escola Pia el batxillerat. Domina tres idiomes (català, castellà i anglès) i en parla dos més, tot i que amb menys fluïdesa (alemany i francès).

Des de sempre ha treballat les matèries de matemàtiques i física de forma paral•lela al curs lectiu, fent diverses estades a l'estranger amb els campus d'estiu "Joves i Ciència", fent classes extra curriculars amb el programa Estalmat (Estímul del Talent Matemàtic) o participant en les olimpíades catalana i estatal de matemàtiques i de física, on ha quedat finalista.

Ara es troba en l'etapa en la que ha d'escollir el seu futur i s'ha decidit per una doble titulació de Matemàtiques i Enginyeria Industrial al CFIS (Centre de Formació Interdisciplinària Superior) de la Universitat Politècnica de Catalunya. Allà, Carles Domingo creu que "tindré una formació molt general i coneixement en molts àmbits i així després podré decidir què m'agrada més de cada matèria i especialitzar-me".

Encara no sap què vol ser de gran, quina professió serà la que tindrà. Espera trobar-ho mentre cursa les carreres: "Potser faria recerca, però no ho sé. Les oportunitats que em surtin i quan vegi què és cada cosa, serà determinant per decidir-ho".

El que sí té clar és que part de la seva formació la complementarà amb alguns anys a l'estranger. Això com a mínim, perquè "si la situació actual del país segueix igual o empitjora hauré de marxar a fora", tot i que afirma que l'agradaria quedar-se.

Carles Domingo no li dóna tanta importància al fet d'aconseguir aquesta nota com se l'està donant mediàticament i explica que l'únic que ha fet és mostrar interès i atenció a les classes per tenir ben controlat el temari el dia de l'examen. "No hi ha cap secret per treure un 10".

De fet, amb la mateixa humilitat diu que "és impossible" mantenir sempre l'excel•lent: "En el futur espero notes inferiors a l'excel•lent, perquè si la dificultat puja és normal que les notes baixin". Tot i així espera notes altes.

El pare del noi amb la millor nota de la història de la selectivitat a Catalunya, Josep Domingo, és catedràtic a la Universitat Rovira i Virgili (URV) i especialista en seguretat informàtica.

Josep Domingo es mostra orgullós del seu fill, que assegura que té molta capacitat d'anàlisi i de raonament, una característica que sumada a la memòria fotogràfica li permeten tenir bones notes amb relativament poc esforç.

El Josep Domingo i l'Anna Enrich (informàtica) creuen que el seus tres fills -el Carles (17 anys), el Roger (15 anys) i l'Emma (12 anys)- són alumnes d'Excel•lents perquè "assimilen com a models els valors que veuen a casa, on se li dóna molta importància a l'èxit intel•lectual".

Josep Domingo també ha volgut fer èmfasi en la importància de l'escola El Cim que "ha sabut tenir atenció a la diversitat per dalt, atenció als estudiants amb capacitats altes".

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!




SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local