Consorci Sanitari del Garraf

Musicoteràpia per millorar l'estat emocional de pacients i familiars al Garraf

75 pacients i familiars han participat en aquestes teràpies, aconseguint millorar notablement el seu estat d’ànim i alleugerint alguns símptomes com l’estrès o el dolor

CSG. El Consorci Sanitari del Garraf aposta per la musicoteràpia com a mitjà per aconseguir millorar l’estat emocional de pacients amb malalties avanç

CSG. El Consorci Sanitari del Garraf aposta per la musicoteràpia com a mitjà per aconseguir millorar l’estat emocional de pacients amb malalties avanç

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

El Consorci Sanitari del Garraf amb la col·laboració del Grup Altima ha posat en marxa un servei de musicoteràpia en el que ja han participat 75 pacients de la Unitat de Cures Pal·liatives i els seus familiars. Aquest projecte té l’objectiu d’utilitzar la música com a mitjà de comunicació per incidir en l’estat emocional de pacients que es troben al final de la vida.

La musicoteràpia incideix de manera diferent en cada persona, és per això que els resultats obtinguts han estat molt positius, però diferents en cada pacient. Per a alguns, aquesta teràpia ha suposat una distracció i un mitjà de relaxació, i per altres una manera de rebaixar l’ansietat o d’expressar-se lliurement. Tot i això, en general, la musicoteràpia ha contribuït en la millora de l’estat d’ànim dels pacients que han format part d’aquest projecte. Segons la musicoterapeuta del CSG Rochsane Taghikhani, “la musicoteràpia ha contribuït a promoure el benestar dels pacients, ja que els ha facilitat la comunicació i l’expressió de les emocions, i com a conseqüència els ha ajudat a gestionar l’estrès i alguns símptomes com el dolor o la dispnea (dificultat per respirar)”.

En aquestes teràpies la base és la música; la musicoterapeuta interpreta amb i pels pacients i els seus familiars peces musicals significatives amb l’objectiu de què puguin connectar amb les seves emocions i alliberar les tensions que els genera la malaltia. La Roschane assegura que “durant les sessions hi ha molta connexió amb els pacients i els seus familiars, i es perceben els canvis en el seu estat d’ànim. A més s’ha pogut comprovar com la satisfacció es manté en els següents dies després de la sessió”.

L’Equip d’Atenció Psicosocial (EAPS) del Consorci Sanitari del Garraf ha posat en marxa aquest projecte gràcies al suport del Grup Altima, amb la intenció de donar un servei complementari en l’atenció psicosocial a persones amb malalties avançades i a les seves famílies.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!




SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local