Mestre i estudiós de la cultura local

Dol a Santa Margarida i els Monjos per la mort de Santi Casañas

Santi Casañas va ser regidor de l’Ajuntament de Santa Margarida i els Monjos de 2003 a 2007

Va exercir com a mestre a l’escola Pau Boada de Vilafranca i més endavant a l’Institut del Foix de Santa Margarida i els Monjos

Ajt S.M. i els Monjos. Santi Casañas

Ajt S.M. i els Monjos. Santi Casañas

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Diumenge van tenir lloc a la Ràpita els funerals per Santi Casañas. Una gran manifestació de dol per acomiadar les restes d’una persona estretament vinculada a la vida cultural i associativa de la Ràpita i a nombroses generacions d’infants i joves del municipi, que el van tenir com a professor. Santi Casañas fou també regidor de l’Ajuntament de Santa Margarida i els Monjos de 2003 a 2007.

Aquest dilluns al vespre el plenari municipal ha fet un minut de silenci en el seu record.

Biografia

Santi Casañas i López va néixer l’any 1963 a la Ràpita. Fou regidor de l’Ajuntament de l’Ajuntament de Santa Margarida i els Monjos la legislatura 2003-2007, durant la qual encapçalà la regidoria de Patrimoni. Les seves accions van permetre engegar les primeres tasques de restauració i conservació del Castell de Penyafort, així com l’impuls d’activitats culturals i promocionals de diferents espais patrimonials del municipi. Fruit de la seva vinculació a l’emblemàtic edifici, fou també membre fundador i vicepresident de la Fundació Castell de Penyafort.

Docent de professió, Casañas era Diplomat en Magisteri i Mestre de Català per la Universitat de Barcelona. Va exercir com a mestre a l’escola Pau Boada de Vilafranca i més endavant a l’Institut del Foix de Santa Margarida i els Monjos on feia de professor de llegua castellana i literatura i llengua anglesa.

Va escriure diversos llibres sobre temàtica folklòrica i cultura local rapitenca i va aprofundir en la història local a través de nombrosos articles publicats a la revista Antistiana, del grup d’Estudis Rapitencs, entre altres.

Estretament vinculat al poble de la Ràpita, va participar també de forma activa en les seves entitats. Fou membre de la junta directiva del Centre Cultural i Recreatiu Rapitenc en diverses ocasions i un dels impulsors del Grup d’Estudis Rapitencs; a banda de participar també en els Amics del Teatre, dels Amics de la Música, del grup de Joves, de la coral l’Amistat, del Ball de Diables i dels Gegants de la Ràpita.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!




SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local