Pla de millora de l'àrea d'urgències

L'UCI de l'hospital de Sant Camil es trasllada a la planta d'urgències

El comitè d'empresa tem que el canvi suposi una redistribució del personal que perjudiqui el servei

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

L'Hospital Sant Camil ha posat en marxa el projecte de remodelació d'urgències, una iniciativa que preveu millorar la funcionalitat del servei així com el seu equipament tecnològic. La reforma, que finalitzarà al voltant de mitjans del mes de gener, permetrà que la Unitat de Cures Intensives es trobi en la mateixa àrea que les urgències i la zona quirúrgica, facilitant el trasllat dels pacients entre els diferents espais. Si bé des del centre s'assegura que el canvi no suposarà cap retallada de personal, el comitè d'empresa tem que la nova distribució dificulti l'atenció prestada als pacients.

“L'àrea d'urgències té entre 35 i 40 anys, s'ha quedat petita i no és funcional”, apunta el gerent del Consorci Sanitari del Garraf, Josep Lluís Ibáñez. “És una qüestió pràctica que millorarà la coordinació i farà que el malalt no hagi d'agafar l'ascensor per anar d'urgències a l'UCI”, assegura Ibáñez. Segons el gerent, la mesura aconseguirà una UCI que estarà millor connectada amb urgències -fins ara el servei de cures intensives es trobava en una planta superior-. Per al responsable del centre, es tracta d'un canvi “organitzatiu” emmarcat en un projecte més ampli de remodelació que també servirà per posar al dia el servei d'urgències a nivell tecnològic. Un dels exemples d'aquesta renovació és la instal·lació de monitors a tots els boxes que comuniquin amb l'ordinador central -actualment els monitors no hi estan connectats-. La segona fase del pla de millora es durà a terme l'any vinent.

Josep Lluís Ibáñez sosté que el trasllat de l'UCI no suposarà cap disminució del nombre de treballadors. “Qualsevol canvi afecta però estem traslladant el servei uns metres. Ho hem parlat amb el personal i hem fet alguns canvis a suggerència d'ells”, afirma. Des del comitè d'empresa, no obstant, es creu que la nova ubicació de la Unitat de Cures Intensives pot desmillorar l'atenció als pacients de l'Unitat de Cures Intensives. “Teòricament el personal ha de ser el mateix però al tenir tan aprop les urgències de l'UCI no tenim clar que no hi hagi una redistribució de personal”, explica el president del comitè, Jordi Capdevila. Per al representant del personal si bé els llits són els mateixos -set boxes a cadascuna de les dues àrees- el “canvi arquitectònic fa que es dificulti l'atenció”. Capdevila destaca que les distàncies “seran més llargues”. “Tenim dubtes que amb el mateix personal es pugui donar la mateixa assistència”, apunta el president del comitè. En aquests moments, l'UCI compta amb un personal diferenciat del servei d'urgències.

Els treballadors negociaran la recuperació de part del sou retallat

El conveni que regula els drets dels treballadors del Consorci Sanitari del Garraf venç el 31 de desembre d'enguany si bé té una clàusula de pròrroga de dos anys, de manera que actualment no s'està negociant cap nou acord. Tot i així, la intenció dels treballadors és demanar la recuperació del sou que tenien abans de la crisi econòmica. “Portem entre un 30 i un 35% de pèrdua acumulada”, explica Jordi Capdevila. El president del comitè apunta que el personal es troba en la mateixa situació econòmica que el 2003. “Fem més hores pels mateixos diners, i no s'ha convocat una plaça des de fa tres o quatre anys. Però l'usuari no ho nota, ho patim els professionals”, diu Capdevila. L'objectiu és intentar recuperar les condicions econòmiques del 2008, “i més tenint en compte que els pressupostos de Salut pujaran una mica”, afirma el representant dels treballadors.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!




SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local