Programa europeu

L'institut Mediterrània del Vendrell posa en marxa un pla per reduir el fracàs escolar

És un dels tres centres catalans als quals s'ha concedit un programa educatiu europeu en l'educació obligatòria

Ajuntament del Vendrell. L’institut Mediterrània participarà en un programa educatiu europeu per reduir el fracàs escolar

Ajuntament del Vendrell. L’institut Mediterrània participarà en un programa educatiu europeu per reduir el fracàs escolar

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

El curs 2015-2016, a l’institut Mediterrània del Vendrell es desenvoluparà un programa educatiu europeu que, sota el nom d’Erasmus+ KA2, té com a objectiu principal evitar el fracàs escolar en l'educació obligatòria i assolir l'adquisició d'habilitats emprenedores en escolars amb edats entre els 14 i 16 anys, promovent metodologies que facilitin l'acostament a la pràctica empresarial dintre de l'ensenyament secundari obligatori. Per al regidor d’Ocupació, Kenneth Martínez, “es tracta d’un projecte interessant perquè el combat contra el fracàs escolar ha de donar com a resultat la reducció de l’atur juvenil”.

Aquest centre educatiu de secundària és un dels tres de Catalunya als quals s’ha concedit aquest programa i rep el suport de L’Eina de l’Ajuntament del Vendrell i de la Fundació Inform, un ens amb experiència en formació a través de la simulació d’empreses, com és el cas del Sefed al Vendrell. La col·laboració internacional es farà amb centres de simulació d’empreses i instituts d’Itàlia, Bulgària i Lituània. Aquest darrer país té un fracàs escolar del 8%, molt per sota de la mitjana de la Unió Europea, que és del 20%, i de la de Catalunya, que està al voltant del 30%. L’objectiu és arribar a un 15% de fracàs escolar. Per tant, l’intercanvi amb Lituània és molt interessant per aplicar noves metodologies en l’educació. D’altra banda, hi ha la fundació Europen, d’Alemanya, que s’encarrega de fer difusió d’aquest projecte a escala europea i mundial. Leticia Chico, cap de formació d’Inform, destaca la necessitat d’aprendre de l’experiència d’altres països per aplicar al sistema educatiu català aquesta metodologia que es basa a “aprendre fent”.

El programa s’aplicarà a l’institut Mediterrània dins de l’assignatura optativa d’Emprenedoria de 3r d’ESO, dirigida sobretot a alumnes amb risc de fracàs escolar, amb una formació pràctica a través d’una empresa simulada i amb la interacció, de forma virtual, amb els instituts d’Itàlia, Bulgària i Lituània. Sílvia Fernández, directora de l’institut, creu que és una oportunitat per al centre a fi donar-li rellevància amb l’aplicació de noves metodologies per evitar l’abandonament escolar.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!




SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local