Obra Social 'la Caixa'

L'Obra Social 'la Caixa' destina 9.200 euros a l’Associació de Familiars i afectats per Malaltia Mental del Garraf

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

L’Obra Social ”la Caixa” ha concedit una ajuda per valor de 9.200 euros al projecte Curs d'horticultura ecològica per a persones afectades per malalties mentals, presentat per l’ Associació de Familiars i Afectats per Malaltia Mental del Garraf. Aquest projecte, forma part dels 32 projectes seleccionats a la província de Barcelona on l’Obra Social ”la Caixa”, ha concedit ajudes per valor de 700.000 euros mitjançant la Convocatòria de Promoció de l’Autonomia i Atenció a la Discapacitat i a la Dependència, convocatòria destinada a promoure la vida independent, l’autonomia i la qualitat de vida de persones amb discapacitat, malaltia física o mental o en situació de dependència.

Aquest projecte consisteix en un curs d’horticultura ecològica per persones que pateixen una malaltia mental, i que vulguin formar-se en aquest àmbit. El curs està dirigit per una tècnica agrícola, oferint formació tant teòrica com pràctica en agricultura ecològica, amb el suport d'un integrador social i una treballadora social. El curs es divideix en diferents mòduls, fet que permet que si un usuari deixa el curs, una altra persona pot aprofitar la seva plaça per continuar-lo i recuperar els coneixements ensenyats quan s'acabin tots els mòduls. S'ofereix formació sobre la collita de temporada i sobre espècies autòctones. El curs va començar amb un màxim de 12 usuaris, derivats des dels diferents recursos de la xarxa de salut mental. Aquests usuaris es van repartir en 4 grups i cadascú s'encarrega de treballar una parcel·la de terra. El fet de disposar de molt de terreny facilita també poder treballar en parcel·les comunes per tal de poder interactuar en un grup més ampli, i poder veure com es desenvolupa cada usuari en les diferents situacions que es donen en un grup gran, i el fet d’organitzar-se i comunicar-se amb els companys.

L’objectiu del programa és oferir oportunitats als col·lectius en situació de vulnerabilitat social. Totes aquelles organitzacions sense ànim de lucre que treballen en favor d’aquest col·lectius en risc d’exclusió poden accedir a aquest programa. La convocatòria de Promoció de l’Autonomia i Atenció a la Discapacitat i a la Dependència tindrà com a beneficiàries finals 69.015 persones de tot l’Estat amb discapacitat o que por raons d’envelliment o malaltia pateixen el deteriorament de les capacitats i de la salut, ja sigui física o mental.

Els trenta dos projectes seleccionats a la demarcació de Barcelona tindran com a beneficiàries directes més de 12.000 persones en situació de vulnerabilitat. La selecció dels projectes s’ha realitzat a partir de criteris d’avaluació que han tingut en compte aspectes com la complementarietat amb els recursos existents en el territori; el suport de l’Administració i la col·laboració efectiva entre les entitats a través del partenariat; la participació dels destinataris; el voluntariat i la implicació de la comunitat on es desenvolupen.

El President de la Fundació Bancària ”la Caixa”, Isidre Fainé, ha expressat el seu agraïment a les entitats que han participat en la convocatòria “Per arribar a impulsar aquestes iniciatives en el camp social no es necessita només esforç. Adquirir una perspectiva de la realitat és un principi essencial. Una nova visió que accepti i integri la realitat de la vulnerabilitat social, no com un estat de fracàs vital, sinó com una oportunitat de creixement i de canvi”, ha assenyalat el President de la Fundació Bancària ”la Caixa”. 

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!




SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local