Jornada oberta

Joves de Vilafranca es posen d’acord en els usos del futur equipament juvenil

A grans trets, es planteja un espai de creació i promoció juvenil en què es combinin zones més especialitzades i zones més polivalents a nivell d’usos

Joves de Vilafranca es posen d’acord en els usos del futur equipament juvenil. Ajuntament de Vilafranca

Joves de Vilafranca es posen d’acord en els usos del futur equipament juvenil. Ajuntament de Vilafranca

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Dissabte passat, 4 de juny, una trentena de joves de diferents àmbits i edats: associats i no associats, de l’àmbit del lleure i la cultura, representants d’estudiants... van participar a la Jornada oberta per a la definició dels usos i la distribució dels espais prioritaris del futur equipament juvenil a l’antic mercat de La Pelegrina, promoguda pel Servei de Joventut de l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès.

Aquesta jornada s’emmarca dins el procés de participació juvenil que s’està duent a terme des del passat mes de març amb la creació d’un grup motor de joves, el qual, a partir de tres trobades de treball, ha elaborat dues propostes d’equipament juvenil. Aquestes propostes es van presentar i debatre dissabte passat amb la finalitat d’ampliar la recollida d’idees i opinions amb la finalitat d’assolir una proposta de consens.

La jornada va comptar amb la participació del Tinent d’Alcalde d’Acció Territorial i Serveis Urbans, Francisco Romero, del Tinent d’Alcalde i regidor de Territori, Josep M. Martí, i del regidor de Joventut, Miquel Medialdea. Tots tres van valorar molt positivament la feina compartida que s’està duent a terme en aquest procés de definició i disseny de l’equipament, entre els serveis de Joventut i Urbanisme, així com la participació dels i de les joves tot generant espais compartits de treball entre la ciutadania jove i l’ajuntament.

En aquest sentit, la jornada també va comptar amb la participació dels arquitectes municipals, els quals, a través d’un espai de diàleg amb els i les joves, van poder aportar una visió més tècnica sobre la viabilitat i la complementarietat de les propostes juvenils que van anar sorgint. Tot plegat per arribar a una proposta d’equipament pensada i compartida amb el jovent i poder redactar un projecte arquitectònic el més ajustat possible a les expectatives juvenils.

A grans trets, es planteja un espai de creació i promoció juvenil en què es combinin zones més especialitzades i zones més polivalents a nivell d’usos. Pel que fa a la visió del futur equipament juvenil, es contemplen 6 espais “emblemàtics” que serien una sala d’activitat cultural polivalent accessible a la creació juvenil, diferents espais taller tant formatius com artístics, un espai de trobada i relació juvenil, una zona de bucs d’assaig, una zona de despatxos per a la promoció de l’associacionisme i viver de projectes juvenils, i finalment una zona exterior annexa a l’edifici que permeti la programació d’activitats de petit format de caràcter cultural.

La jornada la va cloure el regidor Medialdea amb el compromís de continuar treballant en el projecte i de tornar a convocar els joves, tant del grup motor com els participants a la jornada, per tal de presentar-los la proposta de consens a què es va arribar dissabte.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!




SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local