Innovació i TIC

Vilanova i la Geltrú torna a ser present al Mobile World Congress

Llorens es reuneix amb organitzacions i empreses, entre elles, DataLong Healthcare IOP, empresa vilanovina que desenvolupa un aparell de sensors per monitoritzar a domicili pacients crònics

Vilanova i la Geltrú torna a ser present al Mobile World Congress. Ajuntament de Vilanova

Vilanova i la Geltrú torna a ser present al Mobile World Congress. Ajuntament de Vilanova

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

L'Agència Pública d'Innovació de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, Neàpolis, és aquests dies present al Mobile World Congress a través de les empreses i emprenedors vinculats a Neàpolis així com també per les reunions i contactes que l'equip polític i tècnic de l'Agència Pública d'Innovació manté en aquest congrés mundial.

En aquesta edició del MWC la regidora d'Innovació i TIC, Ariadna Llorens, ha visitat l'estand de l'empresa DataLong Healthcare IOP amb la qual Neàpolis té projectes de col·laboració. Segons ha explicat Ariadna Llorens, Datalong Healthcare IOP (Internet of People) "és una empresa amb un projecte molt interessant des del punt de vista tecnològic però sobretot pel valor social i la incidència que tindrà en la millora de la qualitat de vida de persones amb malalties cròniques i/o amb pluri patologies". L'empresa vilanovina va aprofitar la visita que fa fer dimarts l'equip de Neàpolis per donar a conèixer l'acord signat amb la Fundació Institut de Recerca Germans Trias i Pujol per crear, desenvolupar i produir, seguint criteris mèdics, un aparell amb sensors biomèdics que permeti la monitorització i seguiment de pacients amb patologies cròniques o pluripatologies. Segons el gerent de Datalong Healthcare IOP, Martin Longobucco "l'acord inclou 10 hospitals, entre els quals l'hospital de Mataró i l'hospital General de Catalunya i 110 Centres d'Assistència Primària de la zona Nord de Barcelona, Badalona, Santa Coloma, Mataró, el Maresme, etc, amb possibilitat de donar servei a 1,5 milions de persones". L'objectiu, ha explicat Martin Longobucco "es fer una atenció hospitalària de determinats pacients a domicili evitant entre d'altres el col·lapse dels serveis d'urgències i millorant l'atenció i seguiment d'aquests pacients, als quals en cas necessari podran rebre atenció mèdica sense haver de trasllladar-se als centres hospitalaris".

Actualment ja s'està desenvolupant la primera fase d'aquest projecte i l'objectiu és que en un any o any i mig ja estigui en funcionament i a disposició dels pacients als quals s'ha de fer aquest seguiment mèdic vital. Per part de l'empresa vilanovina, Martin Longobucco ha explicat que "a nivell hospitalari s'expedirà la certificació d'aquests aparells". Així mateix, segons Longobucco "amb aquest aparell sortiran beneficiats els pacients i també permetrà avançar cap a una medicina preventiva i de precisió en base a les dades que es generin". Finalment, el gerent de Datalong Healthcare IOP ha destacat el projecte per ser "fruit d'un acord entre una empresa privada amb valors i el sector públic amb l'objectiu de millorar la qualitat de vida de persones amb patologies cròniques".

Per la seva banda, la regidora d'Innovació i TIC, Ariadna Llorens ha destacat la trajectòria d'aquesta empresa amb seu a Vilanova i la Geltrú i el fet que "la capital del Garraf compti amb empreses tecnològiques amb capacitat i talent per desenvolupar la connectivitat i els elements de sensorització d'aquest giny, així com posteriorment el tractament de tota la informació que generi (big data) i que permetrà la intervenció mèdica i sanitària per atendre aquests pacients".

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!




SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local