Planejament urbanístic

La CUP de Vilanova presenta al·legacions a l'aprovació inicial de l'Eixample Nord

El document s'ha acompanyat de 500 signatures de suport que alerten que el planejament 'compta amb un dèficit de consens i participació' en el seu redactat

La CUP de Vilanova presenta al·legacions a l'aprovació inicial de l'Eixample Nord. CUP

La CUP de Vilanova presenta al·legacions a l'aprovació inicial de l'Eixample Nord. CUP

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

La CUP de Vilanova ha presentat aquest divendres a la tarda les seves al·legacions al projecte de l’Eixample Nord, que el ple va aprovar inicialment el passat mes de maig. A la presentació hi han assistit tots els regidors de la CUP de Vilanova i l’advocat Eduard de Ribot, que ha assessorat la CUP en la redacció de les al·legacions.

També s’han presentat les gairebé 500 signatures que donen suport a les al·legacions, que la CUP ha recollit durant les darreres setmanes.

Les principals al·legacions formulades per la CUP són que "la modificació del planejament compta amb un dèficit de consens i participació en la seva elaboració i aprovació, en haver-se exclòs indegudament la CUP de la presa de decisions en el si del Consorci per al Desenvolupament de l’Eixample Nord" i que "els canvis de població que impliquen el projecte són substancials i afecten l’estructura del municipi, per la qual cosa no es poden tirar endavant amb una modificació puntual del pla general, sinó que requereixen una revisió del mateix".

En la mateixa línia, la CUP al·lega que "el pla general d’urbanisme vigent s’havia de revisar als 8 anys de la seva aprovació (el 2001), per la qual cosa no procedeix tramitar una modificació puntual d’aquestes dimensions" i que "el projecte es basa en unes previsions de creixement de població absolutament desproporcionades, no justificades ni motivades per la demanda d’habitatge al municipi, i que són contràries al principi de desenvolupament sostenible que estableix la llei".

Entre les al·legacions presentades també destaca el fet que la CUP considera que "cap document no justifica aquest creixement desorbitat, per la qual cosa s’ha infringit el límit de la discrecionalitat del planificador, que requereix prendre decisions urbanístiques motivades i ajustades als fets" i que "l’horitzó temporal del projecte és totalment desmesurat (21 anys per al sector 1 i fins al 2060 per al sector 3)". A més, apuntenq ue "no hi ha cap justificació real de la necessitat de l’increment del nombre d’habitatges, població i edificabilitat del sector respecte del previst actualment al pla general, per la qual cosa el projecte és contrari a l’interès general i públic".

El fet que no s'hagi realitzat "un estudi d’inundabilitat específic que analitzi el risc d’inundació en un període de 10 i 100 anys" centre una de les al·legacions de la CUP, que defensaque "l'estudi és obligatori per llei, en particular tenint en compte que el sector està creuat per cinc torrents".

Segons la CUP, "el projecte proposat no és viable econòmicament en el context de crisi immobiliària, econòmica i financera en què ens trobem (les càrregues urbanístiques i els costos del projecte són de vora 100 milions d’euros)".

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local